Kartais norisi ko nors kitokio prie įprastų patiekalų. Šis padažas kaip tik toks – paprastas, bet labai skanus. Parduotuvėje tokio tikrai nerasite, nes jis gaminamas iš netikėto derinio: daržovių, vaisių ir kelių prieskonių.
Pagaminti jį nesunku, o skonis nustebina – šiek tiek saldus, truputį aštrokas, bet ne per daug. Tinka ir prie mėsos, ir prie daržovių, o stiklainyje išsilaiko visą žiemą.
Receptas: naminis padažas iš paprikų, čili ir kriaušių
Šis padažas išsiskiria neįprastu, bet labai subalansuotu skoniu. Čili suteikia aštrumo, paprikos – sodrumo, o kriaušės – švelnios saldumos. Rezultatas – pikantiškas, bet kartu gaivus padažas, kurį galėsite naudoti prie mėsos, užtepėlių ar net picos.
Reikės:
- 24 čili pipirai
- 10 paprikų
- 6 didelės kriaušės
- 0,5 l acto
- 1 kg cukraus
- 3 šaukštai kukurūzų krakmolo + 6 šaukštai vandens
Kaip gaminti
Iš čili išimkite sėklas, paprikas ir kriaušes supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į didelį puodą, užpilkite cukrumi ir actu. Virkite apie 15 minučių.
Nukelkite nuo ugnies, sutrinkite blenderiu iki vientisos masės, vėl užkaiskite. Kai padažas užvirs, supilkite krakmolą, ištirpintą vandenyje. Pavirkite dar 5 minutes.
Karštą padažą supilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius. Atvėsus galima laikyti sandėliuke ar rūsyje.
Šis padažas nustebins savo skoniu
Skonis čia išties ypatingas. Čili suteikia aštrumo, paprikos duoda švelnumo, o kriaušės – netikėto saldumo. Iš pirmo žvilgsnio atrodo neįprasta, bet paragavus norisi dar.
Padažas puikiai tinka prie mėsos, ypač keptos ant grilio. Jis atgaivina net paprastą sumuštinį ar sūrį, o šaukštelis į troškinį suteiks visiškai kitą skonį.
Žiemą atsidaryti stiklainį – tikra prabanga. Gauni vasaros aromatą, kuris pakelia nuotaiką net niūriausią dieną.
Padažą verta turėti kiekvienuose namuose

Naminiai padažai dažnai pranoksta parduotuvinius ne tik skoniu, bet ir sudėtimi. Čia žinote, ką dedate – tik daržoves, vaisius ir kelis prieskonius. Jokio perteklinio konservanto ar dažiklio, todėl skonis natūralus ir tikras.
Be to, šis receptas yra labai universalus. Galite gaminti didesnį kiekį ir turėti atsargų visai žiemai. Vieną stiklainį sunaudosite kaip užkandį prie sūrio ar mėsos, kitą – įmaišysite į troškinius ar sriubas. Tokiu būdu šis padažas tampa ne tik priedu, bet ir pagalbininku virtuvėje.
Dar vienas privalumas – paprastumas. Ingredientai lengvai randami, o pats gaminimo procesas nereikalauja didelio pasiruošimo. Tai reiškia, kad net neturint daug laiko galima pasiruošti ypatingą skanėstą, kuris ilgai džiugins.
Naminis padažas visada bus ypatingas
Šis receptas parodo, kad kartais užtenka kelių paprastų ingredientų, jog virtuvėje atsirastų tikras atradimas. Čili, paprikos ir kriaušės sukuria neįprastą, bet labai harmoningą derinį, kuris nustebina kiekvieną paragavusį.
Tokį padažą galima naudoti kasdien ir ypatingomis progomis. Jis praturtina įprastus patiekalus, suteikia jiems spalvos ir išskirtinio skonio. Be to, stiklainiai su šiuo padažu tampa tikra žiemos atsarga, kuri visada praverčia.
Kai kitą kartą ieškosite kažko naujo virtuvėje, prisiminkite šį receptą. Jis paprastas, bet rezultatas tikrai vertas pastangų.
