Kai norisi kažko saldaus, bet ne pyrago ar šokolado, morkų salotos su ananasais tampa tikru atradimu. Jos lengvos, gaivios ir turi tą malonų salstelėjusį skonį, kuris pakelia nuotaiką ir suteikia energijos.
Traškios morkos, sultingi ananasai ir švelnus padažas iš jogurto bei medaus – paprasti ingredientai, bet skonis tikrai nustebina. Tokios salotos tinka tiek greitam užkandžiui, tiek prie pagrindinio patiekalo, o paruošti jas trunka vos kelias minutes.
Morkų salotų su ananasais receptas
Lengvas, greitas ir gaivus užkandis, kuriam nereikia jokių ypatingų produktų. Šios salotos puikiai tinka tiek pietums, tiek desertui, o jų skonis primena vasarą.
Ingredientai
- 2 stiklinės tarkuotų morkų
- 1/2 stiklinės susmulkintų ananasų (be skysčio)
- 1/4 stiklinės razinų
- 1/4 stiklinės graikiško jogurto
- 1 šaukštas medaus
- 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
- Žiupsnelis cinamono
Pirmiausia morkas sutarkuok ir sudėk į dubenį kartu su ananasais bei razinomis. Razinas gali trumpai pamirkyti šiltame vandenyje, kad suminkštėtų ir būtų malonesnės tekstūros.
Atskiram mažesniam dubenėlyje sumaišyk graikišką jogurtą, medų, citrinos sultis ir cinamoną. Masę gerai išmaišyk, kol taps vientisa.
Užpilk šiuo padažu morkų ir ananasų mišinį, viską švelniai permaišyk, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
Salotas galima valgyti iš karto, bet jei turi laiko – palaikyk jas šaldytuve bent pusvalandį. Skonis taps dar švelnesnis, o saldumas susigers į morkas.
Kaip pagardinti ir pritaikyti morkų salotas su ananasais

Morkų salotos su ananasais yra universalus patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti prie savo skonio ar net prie turimų produktų. Jei nori, kad jos būtų saldesnės – naudok daugiau ananasų arba įmaišyk šiek tiek smulkintų datulių. Jos suteiks natūralaus cukraus ir švelnų karamelinį poskonį, kuris puikiai dera su morkomis.
Norint lengvesnio, gaivesnio skonio, į salotas galima įdėti šiek tiek šviežių apelsino gabalėlių arba saujelę granatų sėklų. Tokie priedai ne tik papuošia lėkštę, bet ir suteikia papildomų vitaminų bei antioksidantų.
Jei mėgsti sūrumo balansą, įdėk kelis trupinius feta ar varškės sūrio – šis derinys ypač tinka su medumi ir cinamonu. Salotos tuomet tampa ne tik desertiškos, bet ir maistingesnės.
Puikus pasirinkimas ir riešutai – graikiniai, anakardžiai ar migdolai. Juos galima lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje, kad atsiskleistų jų aromatas. Riešutai suteikia traškumo, sotumo ir dar daugiau gerųjų riebalų.
Dar vienas būdas atgaivinti skonį – įlašinti kelis lašus citrinos arba žiupsnelį imbiero miltelių. Tai suteiks subtilios rūgštelės ir lengvo aštrumo, kuris subalansuos saldumą.
Tokios salotos gali tapti puikiu garnyru prie žuvies ar vištienos, o vasarą – atskiru lengvu patiekalu. Jos gerai laikosi šaldytuve iki kitos dienos, todėl tinka ir pietų dėžutei į darbą.
Pabaigai
Šios salotos yra lengvas, gaivus ir maistingas patiekalas, kuris tinka bet kuriuo metu. Jos suteikia energijos, padeda virškinimui ir praturtina mitybą vitaminais. Lengvai pritaikomos pagal skonį – galima keisti jogurtą, pridėti kitų vaisių ar riešutų. Morkų salotos su ananasais – puikus būdas pasimėgauti sveiku, natūraliu saldumu be jokio sąžinės graužimo.
