back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiMočiutės miltiniai blynai – minkšti, purūs ir visada pavyksta

Močiutės miltiniai blynai – minkšti, purūs ir visada pavyksta

Kvepia sekmadienio rytas, kai virtuvėje šlama prijuostė, o keptuvėje tyliai šnibžda blynai. Močiutės miltiniai blynai – tai ne tik pusryčiai, tai šiluma, kuria norisi dalintis. Šis receptas, perduotas iš kartos į kartą, išsiskiria savo paprastumu ir tuo ypatingu purumu, kuris išlieka net atvėsus. Blynai tinka tiek su uogiene, tiek su grietine ar medumi – kaip kadaise mėgdavo mūsų senoliai.

Močiutės miltiniai blynai

Šis receptas – tikras paprastumo ir skonio derinys. Močiutės miltiniai blynai nuo seno kepami be jokių įmantrybių, bet visada būna purūs, minkšti ir stebėtinai skanūs. Būtent tokie, kokius valgydavome vaikystėje, kai dar net nežinojome, kad receptų galima ieškoti internete. Viskas, ko reikia – keli ingredientai ir trupinėlis prisiminimų.

Ingredientai

  • 1 ½ puodelio kvietinių miltų
  • 3 ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 kiaušinis (gerai išplaktas)
  • 1 ½ puodelio pieno
  • 2 valgomieji šaukštai tirpinto sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

  • Į dubenį suberk miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų – viską gerai išmaišyk.
  • Atskirame inde sumaišyk kiaušinį, pieną, tirpintą sviestą ir vanilę.
  • Skystus ingredientus supilk į miltų mišinį ir švelniai maišyk, kol neliks sausų miltų.
  • Įkaitink keptuvę (geriausia – nelimpančią) ir, jei reikia, patepk trupučiu sviesto.
  • Pilk po samtelį tešlos ir kepk, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai, tada apversk.
  • Kepk dar kelias minutes, kol abi pusės gražiai apskrus.

Purūs, kvapnūs ir švelnaus skonio – šie močiutės miltiniai blynai idealiai tiks ne tik savaitgalio pusryčiams, bet ir jaukiai vakarienei su šeima.

Blynus galite pagardinti

Močiutės miltiniai blynai su braškėmis ir šokolado užpilu – desertas pagal močiutės receptą.
Saldžiai patiekti močiutės miltiniai blynai su šviežiomis uogomis. Nuotrauka: Freepik

Nors močiutės miltiniai blynai yra puikūs ir vieni, tikras džiaugsmas prasideda tada, kai ant stalo pasirodo priedai. Vienas paprastas pagardas gali visiškai pakeisti viso patiekalo nuotaiką – nuo klasikinio pusryčių iki šventiško deserto.

Vienas populiariausių pasirinkimų – naminė uogienė. Braškių, aviečių ar mėlynių uogienė puikiai dera su blynais, suteikdama ne tik saldumo, bet ir natūralų vaisinį rūgštumą. Šaukštelis grietinės šalia – dar vienas senas, bet laiko patikrintas derinys.

Kas mėgsta šiek tiek išradingesnius skonius, gali pabandyti pagardinti blynus riešutų sviestu arba tirpintu šokoladu. Net ir paprastas medus ar sirupas, užlašintas ant karštų blynų, sukuria jaukumo ir saldumo derinį, kurio neįmanoma atsisakyti.

Kodėl šis receptas vis dar karaliauja ant mūsų stalo?

Šie blynai – tai ne tik pusryčių patiekalas, bet ir maža kelionė į vaikystę. Jie tokie paprasti, bet kartu nepriekaištingai skanūs, kad niekada neišeina iš mados. Ir svarbiausia – visada pavyksta, net jei virtuvėje dar tik žengi pirmuosius žingsnius.

Nesvarbu, ar valgysi juos su uogiene, ar tik su trupučiu cukraus – kiekvienas kąsnis primins senus, šiltus rytus ir laikus, kai viskas buvo paprasčiau. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori tikro skonio be sudėtingumo.

Tad jei dar nebandėte – močiutės miltiniai blynai yra puikus pasirinkimas tiek savaitgalio pusryčiams, tiek nostalgiškai vakarienei.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite