back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiDesertas per 5 minutes – be cukraus ir miltų

Desertas per 5 minutes – be cukraus ir miltų

Kartais norisi ko nors saldaus čia ir dabar, bet ne visada yra laiko stovėti prie viryklės ar kepti pyragą. Būtent tam ir tinka Desertas per 5 minutes – greitas, paprastas ir kartu maistingas saldumynas be cukraus ir be miltų.

Šis receptas patiks tiems, kurie nori pasimėgauti skanėstu be sąžinės graužaties. Vos keli ingredientai, penkios minutės mikrobangėje – ir ant stalo garuoja šiltas, purios tekstūros desertas, kurį dar galima pagardinti jogurtu ir riešutais.

Deserto receptas

Šis desertas per 5 minutes receptas įrodo, kad skanėstui nereikia nei daug laiko, nei sudėtingų produktų. Pakaks kelių paprastų ingredientų, kuriuos dažniausiai turime namuose. Rezultatas – šiltas, purus ir saldus desertas, kurį galima mėgautis tiek su arbata, tiek kaip greitu užkandžiu dienos metu.

Ingredientai

  • 60g morkos
  • 120g obuolio
  • 1 kiaušinis
  • 50g avižinių dribsnių
  • Šiek tiek vanilino, cinamono, kepimo miltelių, saldiklio pagal skonį
  • 150g graikiško jogurto
  • 30g riešutų

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia sutarkuok morką ir obuolį. Jie taps pagrindu, suteiks drėgmės bei natūralaus saldumo, todėl papildomo cukraus nereikės.

2. Į dubenį įmušk kiaušinį, suberk avižinius dribsnius ir įmaišyk prieskonius – vaniliną, cinamoną, žiupsnelį kepimo miltelių. Pagal skonį gali pridėti saldiklio. Masė turi būti vientisa, kvapni ir šiek tiek tiršta.

3. Supilk tešlą į nedidelį indą, tinkamą mikrobangų krosnelei. Kepk apie penkias minutes – ištraukus pajusi šiltą aromatą ir pamatysi, kaip tešla virto puriu desertu.

4. Kol jis šiek tiek ataušta, pasiruošk pagardą: graikišką jogurtą sumaišyk su trupučiu saldiklio. Uždėk jį ant dar šilto deserto ir užbarstyk smulkintais riešutais.


    Rezultatas – paprastas, šiltas ir be galo gardus desertas per 5 minutes, kuris tiks tiek rytui, tiek pavakariams.

    Deserto pagardinimas

    desertas per 5 minutes su braškėmis, granola ir graikišku jogurtu baltoje lėkštėje ant rožinio fono.
    Jogurtas su braškėmis ir granola. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

    Deserta nesunku paversti dar ypatingesniu. Pagardinimai suteikia ne tik naujų skonių, bet ir dar daugiau naudos sveikatai.

    Vienas paprasčiausių būdų – graikiškas jogurtas. Jis suteikia gaivumo ir kreminės tekstūros, o kartu praturtina patiekalą baltymais. Jei mėgsti saldžiau, į jogurtą gali įmaišyti šiek tiek medaus ar natūralaus saldiklio.

    Riešutai – dar vienas puikus priedas. Keletas migdolų, graikinių ar lazdyno riešutų ne tik pagyvins skonį, bet ir suteiks traškumo. Be to, jie aprūpina organizmą sveikaisiais riebalais ir mineralais.

    Jei noritt šiek tiek gaivesnio varianto, galima užbarstyti šviežių uogų – mėlynių, aviečių ar spanguolių. Jos suteiks ne tik spalvos, bet ir papildomą porciją vitaminų.

    Taip pat verta paeksperimentuoti su prieskoniais. Cinamonas ar kardamonas suteiks jaukų aromatą, o kakavos milteliai primins šokoladinį desertą, tik be cukraus ir be miltų.

    Deserto laikymas

    Nors šis desertas per 5 minutes dažniausiai suvalgomas iš karto, kartais jo gali likti ir vėlesniam laikui. Tokiu atveju svarbu tinkamai laikyti, kad išliktų skanus ir šviežias.

    Jeigu deserto neplanuoji suvalgyti tą pačią dieną, laikyk jį šaldytuve uždengtame inde. Taip jis išsilaikys iki dviejų parų, tačiau prieš valgant geriausia šiek tiek pašildyti mikrobangėje – taip atgaus savo purumą ir malonų aromatą. Jogurtą bei pagardus patartina dėti tik prieš pat valgymą, kad išliktų švieži ir nesusigertų į pagrindą.

    Pabaigai

    Desertas per 5 minutes įrodo, kad sveikas ir skanus maistas gali būti paruoštas greitai ir be didelių pastangų. Jame nėra nei cukraus, nei miltų, tačiau jis išlieka purus, saldus ir maistingas.

    Tokį desertą lengva pritaikyti pagal save: pagardinti uogomis, riešutais ar jogurtu. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors saldaus, bet tuo pačiu lengvo ir naudingo sveikatai. Penkios minutės virtuvėje – ir jau gali mėgautis gardžiu, natūraliu skanėstu.

    Populiariausi

    Naujausi straipsniai

    taip pat Skaitykite