Jogurtiniai blyneliai su obuoliais pas mane namuose atsirado iš labai paprasto poreikio. Norėjosi blynų, bet be miltų ir be ilgo stovėjimo prie viryklės. Išėjo minkšti, purūs ir tokie, kuriuos vaikai suvalgo dar karštus, net nelaukdami uogienės.
Šiuos blynelius kepu tada, kai reikia greito ir ramaus sprendimo. Tešla paruošiama per kelias minutes, kepant niekas nekimba, o kvapas virtuvėje iškart duoda ženklą, kad pasirinkimas buvo geras.
Jogurtinių blynų receptas
Jogurtiniai blyneliai su obuoliais kepami iš labai paprastų produktų. Nieko įmantraus, viskas randama įprastoje virtuvėje. Ši tešla gaunasi minkšta, lengvai maišoma ir kepant gerai laikosi.
Ingredientai:
- 350 g natūralaus jogurto
- 1 puodelis manų kruopų
- 1 kiaušinis
- 1 obuolys
- pusė arbatinio šaukštelio cinamono
- pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- pusė arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- šiek tiek pieno, jei prireiktų
- aliejaus kepimui
1. Manų kruopas suberkite į dubenį ir užpilkite jogurtu. Išmaišykite šaukštu, kad neliktų sausų vietų, ir palikite pastovėti apie dešimt minučių. Per tą laiką tešla sutirštės. Jei matosi, kad masė per kieta, įpilkite kelis šaukštus pieno.
2. Obuolį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų, lengvai permaišykite. Obuolys turi būti sultingas, bet ne varvantis.
3. Kiaušinį atskirkite. Trynį sudėkite į jogurto ir manų kruopų masę kartu su obuoliu ir kepimo milteliais. Viską ramiai išmaišykite iki vientisos tešlos.
4. Baltymą išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Maišykite lėtai, kad masė liktų puri.
5. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite ant vidutinės ugnies. Iš vienos pusės blynai turi gražiai apskrusti, tada apverskite. Kepimo pradžioje keptuvę galima uždengti dangčiu, kad blynai geriau pakiltų.
Su kuo skaniausia valgyti jogurtinius blynelius su obuoliais

Jogurtiniai blyneliai su obuoliais skanūs ir vieni, bet tinkami priedai juos dar labiau pagyvina. Dažniausiai renkuosi paprastą rūgštesnę uogienę. Ji gerai subalansuoja blynų minkštumą ir obuolio saldumą, todėl skonis neatsibosta net suvalgius kelis iš eilės.
Jei norisi gaiviau, tinka šviežios uogos ar supjaustyti vaisiai. Avietės, mėlynės ar net keptos slyvos puikiai dera su švelnia tešla. Tokiu atveju papildomo saldiklio dažniausiai neprireikia, nes vaisiai duoda pakankamai skonio.
Kai norisi sotesnio varianto, prie blynelių galima patiekti natūralaus jogurto ar grietinės. Užtenka kelių šaukštų. Tai ypač tinka, jei blynai valgomi pusryčiams ir norisi, kad sotumas laikytųsi ilgiau.
Pabaiga
Jogurtiniai blyneliai su obuoliais yra be miltų, be sudėtingų veiksmų, bet su labai geru rezultatu. Kepant jie pakyla, lieka minkšti ir malonūs valgyti net atvėsę.
Šis variantas tinka tada, kai reikia greito sprendimo ir aiškaus skonio. Ingredientai paprasti, paruošimas ramus, o blyneliai pavyksta net ir be didelės patirties virtuvėje. Tai vienas tų receptų, kurie tiesiog veikia. Jei ieškai patikimo būdo iškepti purius blynelius be miltų, šie jogurtiniai blyneliai su obuoliais tikrai nenuvils.
