back to top
ReceptaiDesertaiVarškės pyragas be kepimo – sluoksniuotas stebuklas iš šaldytuvo

Varškės pyragas be kepimo – sluoksniuotas stebuklas iš šaldytuvo

Kartais norisi saldėsio, bet mintis jungti orkaitę visai nežavi. Tokiais atvejais išgelbėja varškės pyragas be kepimo – gaivus, lengvas ir neįtikėtinai gardus desertas. Jis sluoksniuojamas iš paprastų ingredientų, o visą darbą atlieka ne karštis, o šaldytuvas.

Sluoksniuotas varškės pyragas be kepimo puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Jo tekstūra – kreminė, o skonis priklauso nuo pasirinkto pagardų derinio: galima dėti sausainių pagrindą, sluoksniuoti su vaisiais, uogomis ar šokoladu.

Rezultatas visada atrodo įspūdingai, nors pagaminimas nereikalauja nei daug pastangų, nei specialių įgūdžių.

Pagrindiniai ingredientai sluoksniuotam varškės pyragui be kepimo

Šis desertas ypatingas tuo, kad nereikia sudėtingų produktų – viską dažniausiai rasite namuose ar artimiausioje parduotuvėje.

Pagrindui

  • 250 g trapučių sausainių (galite rinktis klasikinį variantą arba kakavinius)
  • 100 g sviesto (ištirpinto, kad sausainiai susijungtų į vientisą pagrindą)

Varškės kremui

  • 500 g varškės (geriausia naudoti trintą ar varškės sūrį be grūdelių)
  • 200 ml grietinėlės (plakamos, suteiks kremui purumo)
  • 150 g cukraus pudros arba pagal skonį
  • 1 pakelis želatinos (apie 10 g) arba standiklis pyragams

Papildomiems sluoksniams

  • Šviežios uogos (braškės, mėlynės, avietės)
  • Vaisiai (bananai, persikai, kiviai)
  • Šokoladas arba kakavos pudra
  • Uogienė ar vaisių tyrė papuošimui

Gaminimo eiga žingsnis po žingsnio

1. Sausainių pagrindo paruošimas

Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių – galite tai padaryti maišelyje su kočėlu arba virtuviniu smulkintuvu. Įmaišykite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite, kol masė primins drėgną smėlį.

Paruoštą masę suberkite į torto formą, tolygiai paskirstykite ir suspauskite šaukštu. Įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą.

2. Varškės kremo paruošimas

Želatiną užpilkite keliais šaukštais šalto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Vėliau pašildykite iki visiško ištirpimo (neužvirinkite!). Varškę sutrinkite su cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė taps puri. Įmaišykite ištirpintą želatiną.

3. Pyrago sluoksniavimas

Ant atšaldyto sausainių pagrindo užtepkite pirmąjį varškės kremo sluoksnį. Toliau galite dėti vaisių ar uogų sluoksnį.

Vėl užtepkite kremo, užberkite tarkuoto šokolado ar kakavos, dar kartą sluoksniuokite uogomis. Tęskite tol, kol sunaudosite visą kremą.

4. Šaldymas

Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą bent 4–5 valandoms, o geriausia – per naktį. Per šį laiką kremas sustings, o skoniai susijungs į vientisą visumą.

5. Papuošimas

Prieš patiekdami pyragą galite papuošti šviežiomis uogomis, vaisių tyre ar šokolado drožlėmis. Tai suteiks desertui dar daugiau gaivumo ir vizualaus žavesio.

Sausainių trupinių pagrindo formavimas pyragui be kepimo.
Trupinių pagrindas iš sausainių ir sviesto – pirmasis žingsnis ruošiant sluoksniuotą varškės pyragą be kepimo. Nuotrauka: shutterstock.com

Patarimai ir gudrybės, kad pyragas pavyktų idealiai

Pasirinkite tinkamą varškę

Geriausia naudoti glotnią, trintą varškę arba varškės sūrį be grūdelių. Jei varškė grūdėta, pertrinkite ją per sietelį ar sutrinkite smulkintuvu – taip kremas bus vientisas ir purus.

Želatina – raktas į sėkmę

Svarbiausia – tinkamai ištirpinti želatiną. Ji turi būti visiškai skaidri ir be gumuliukų. Jei želatina nebus tinkamai ištirpusi, kremas gali nesustandėti arba sustingti nelygiai.

Pagrindo sutvirtinimas

Kad sausainių pagrindas būtų tvirtesnis, formą su trupiniais galite trumpam įdėti į šaldiklį. Taip bus lengviau sluoksniuoti kremą ir vaisius.

Sluoksniavimo tvarka

Jei naudosite sultingas uogas ar vaisius (pvz., braškes, persikus, kivius), prieš dedant ant pagrindo geriau jas nusausinti. Tai neleis kremo sluoksniams per daug sudrėkti.

Skonio variacijos

Norite įdomesnio skonio? Į varškės kremą įmaišykite šiek tiek citrinos sulčių ar vanilinio cukraus. Šokolado mėgėjams tiks kakava arba ištirpinto šokolado sruogos tarp sluoksnių.

Apibendrinimas

Sluoksniuotas varškės pyragas be kepimo – tai desertas, kuris patinka visiems. Jam nereikia orkaitės, o rezultatas stebina savo lengvumu, gaivumu ir puikia išvaizda.

Tereikia trupinių pagrindo, purios varškės masės ir šiek tiek fantazijos sluoksniuojant uogas, vaisius ar šokoladą.

Šis pyragas idealiai tinka, kai norisi greito, tačiau įspūdingo deserto – tiek kasdienai, tiek šventei. Šaldytuvas pasirūpina visu darbu už jus, o galutinis rezultatas tikrai nudžiugins.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite