back to top
ReceptaiDesertaiTinginys su karamelizuotų sausainių kremu - paprasta, bet beprotiškai skanu

Tinginys su karamelizuotų sausainių kremu – paprasta, bet beprotiškai skanu

Kai norisi kažko saldaus, bet nesinori ilgai suktis virtuvėje, tinginys su karamelizuotų sausainių kremu – tikras išsigelbėjimas. Šis desertas apjungia klasikinį, visų pažįstamą tinginį su šiuo metu itin populiariu „Lotus Biscoff“ kremu. Rezultatas – tirpstantis burnoje saldumynas su subtiliu karamelės skoniu ir maloniu traškesiu.

Šis tinginys išsiskiria tuo, kad jame dera keli skoniai – švelnus kremiškumas, karamelizuotų sausainių aromatas ir trupantys, bet kartu minkšti sausainiai. Paruošimas trunka vos kelias minutes, o skonis toks, kad norisi dar gabalėlio.

Tinginio receptas

Reikės:

  • 1 indelio (400g) karamelizuotų sausainių kremo („Lotus Biscoff“ ar panašaus),
  • 1 indelio kondensuoto pieno,
  • 300 g sviesto,
  • 2 pakelių sausainių „Gaidelis“ ar kitų mėgstamų,
  • 1 pakelio (250 g) „Lotus Biscoff“ sausainių,
  • 50g smulkintų sūdytų pistacijų (nebūtina, bet labai tinka).

Į puodą sudėkite sviestą, karamelizuotų sausainių kremą ir kondensuotą pieną. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas visiškai ištirps ir viskas susijungs į vientisą, blizgią masę.

Tada suberkite smulkintus sausainius ir pistacijas. Gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai pasidengtų mase. Gautą mišinį sudėkite į formą, išklotą kepimo popieriumi ar maistine plėvele, gerai paspauskite ir palikite sustingti šaldytuve bent kelioms valandoms.

Kai tinginys sukietėja – jį galite puošti šokolado drožlėmis, trupintais „Biscoff“ sausainiais ar tiesiog pabarstyti kakava. Rezultatas – minkštas, bet kartu traškus desertas, kuris tikrai pavergs visus smaližius.

Tinginį galima paversti tikru desertu – tereikia kelių detalių

tinginys su karamelizuotų sausainių kremu – trikampiai desertiniai gabalėliai su sausainių trupiniais lėkštėje.
Trapūs trikampiai tinginio gabalėliai – klasikinis saldumynas prie kavos. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Net ir paprastas tinginys su karamelizuotų sausainių kremu gali atrodyti įspūdingai, jei jį patieksite su šiek tiek fantazijos. Šis desertas labai „lankstus“ – jį galima sluoksniuoti, formuoti, gardinti ar net paversti mažais saldainiais.

Pirmiausia verta pagalvoti apie tekstūrų derinimą. Karamelinis kremas suteikia švelnumo, o šiek tiek trapumo prideda papildomi ingredientai. Tokie smulkūs pagardai ne tik paįvairina skonį, bet ir pagerina išvaizdą.

1. Sluoksniuotas tinginys stiklinėse.
Jei norite elegantiško pateikimo – sluoksniuokite tinginio masę į stiklines ar desertinius indelius, pertepę ją šaukštu plakto grietinėlės ar karamelės padažo. Atvėsinkite ir pateikite kaip individualų desertą – atrodo įspūdingai, o skonis išlieka tobulas.

2. Tinginys rutuliukais.
Dar minkštą masę galite suformuoti į mažus kamuoliukus, apvolioti juos trupintuose sausainiuose ar šokolade. Tai – puikus būdas patiekti desertą šventei ar svečiams prie kavos.

3. Tinginys su šokolado glaistu.
Ant sustingusio tinginio užpilkite tirpinto pieniško arba balto šokolado sluoksnį. Jis ne tik papuoš desertą, bet ir suteiks papildomo saldumo bei malonų traškesį.


Nesvarbu, kokį būdą pasirinksite – svarbiausia, kad šis tinginys būtų pagamintas su meile. Karamelinis kremas su sausainių traškesiu visada išlieka tas derinys, kuris pavergia nuo pirmo kąsnio.

Desertas, kuris užkariauja visų širdis

Tinginys su karamelizuotų sausainių kremu įrodo, kad paprastumas ir skonis gali eiti koja kojon. Nereikia nei ypatingų įrankių, nei sudėtingų gamybos žingsnių – tik keli ingredientai, šiek tiek kantrybės ir meilės saldumynams.

Šis tinginys visada sulaukia komplimentų. Kiekvienas kąsnis – švelniai saldus, karamelinis, o „Biscoff“ sausainiai suteikia to traškaus kontrasto, dėl kurio norisi dar gabalėlio. Tai vienas tų desertų, kurie ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir sukuria namų jaukumą.

Kai kitą kartą norėsite palepinti save ar nustebinti artimuosius, pabandykite šį variantą – jis paprastas, bet beprotiškai skanus. Ir, garantuotai, taps vienu iš tų receptų, prie kurių dar ne kartą sugrįšite.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite