back to top
ReceptaiDesertaiTinginys be kondensuoto pieno – minkštas ir visada pavyksta

Tinginys be kondensuoto pieno – minkštas ir visada pavyksta

Tinginys be kondensuoto pieno turi savo žavesio. Jis minkštas, šokoladinis, ne per saldus ir išlaiko tą nostalgišką skonį, kurį pažįstame iš vaikystės, tik be jokio papildomo saldinto pieno.

Šis variantas tinka tiems, kurie nori lengvesnio deserto, mėgsta natūralesnius ingredientus arba tiesiog nori greito saldumyno iš to, kas jau yra virtuvėje.

Ši šokoladinė dešra paruošiama paprastai. Viskas susimaišo į vientisą, maloniai tvirtą masę, kuri stingdama tampa ideali prie kavos.

Tinginys be kondensuoto pieno tikrai pavyksta, nes pagrindą sudaro sviestas, kakava, pienas ir trupinti sausainiai – patikrintas derinys, kurio sugadinti tiesiog neįmanoma.

Tinginio receptas

Tinginys be kondensuoto pieno gaminamas greitai, o skonis nustebina savo šokoladiškumu. Masė gaunasi minkšta, vientisa ir maloniai sodri, todėl tai puikus desertas, kai norisi ko nors naminio ir paprasto.

Ingredientai:

  • 500g sausainių
  • 3–4 šaukštai kakavos
  • 3–6 šaukštai cukraus (pagal skonį)
  • 180g sviesto
  • 150g pieno
  • (nebūtina) 100g riešutų arba lukštentų saulėgrąžų

Gaminimo eiga:

1. Sutrupinkite sausainius.
Susmulkinkite juos rankomis arba kočėlu palikdami įvairaus dydžio gabaliukų. Jei naudojate riešutus ar saulėgrąžas, sukapokite ir sumaišykite kartu.

2. Išvirkite kakavos masę.
Į puodą sudėkite sviestą, kakavą, cukrų ir supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol masė taps vientisa ir blizgi. Jei norite tamsesnio rezultato, įdėkite papildomai kakavos.

3. Sumaišykite su sausainiais.
Karštą masę iš karto supilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite. Mišinys turi būti tirštas, lengvai lipnus ir tolygus.

4. Suformuokite masę.
Sudėkite mišinį į du maišelius arba maistinę plėvelę ir rankomis suformuokite pailgą formą.

5. Atvėsinkite.
Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol sustings ir bus lengvai pjaustomas.

Idėjos kaip pagardinti tinginį

inys be kondensuoto pieno su riešutais ir sausainių gabaliukais
Klasikinis desertas su šokoladiniu pagrindu ir traškiais intarpais. Shutterstock

Tinginys be kondensuoto pieno gali būti visai kitoks kiekvieną kartą, priklausomai nuo to, ką įdėsite į masę. Bazinis receptas labai universalus, todėl drąsiai galima žaisti priedais ir tekstūromis. Taip tas pats desertas tiks ir kasdieniam skanumynui, ir šventiniam stalui.


Labai tinka riešutai
Galite berti graikinius, migdolus, lazdyno, žemės riešutus arba jų mišinį. Juos verta trumpai paskrudinti sausoje keptuvėje – tada atsiskleidžia skonis ir traškumas. Smulkinkite ne per smulkiai, kad valgant jaustųsi gabaliukai. Vietoj riešutų tinka ir lukštentos saulėgrąžos ar moliūgų sėklos.

Suteikite daugiau saldumo ir minkštumo
Jei norisi švelnesnio tinginio, į masę galima įmaišyti kapotų džiovintų vaisių: razinų, džiovintų abrikosų, spanguolių, slyvų. Jie suteikia natūralaus saldumo ir malonią rūgštelę. Tik svarbu nepadauginti, kad desertas neliktų per drėgnas.

Pažaiskite su šokolado skoniu
Tinginys be kondensuoto pieno bus tamsesnis ir sodresnis, jei naudosite daugiau kakavos ir mažiau cukraus. Jei mėgstate švelnesnį, primenantį pienišką šokoladą, kakavos dėkite mažiau, o cukraus – šiek tiek daugiau. Į masę galima įmaišyti kelis gabalėlius tirpinto juodo šokolado – skonis bus dar intensyvesnis.

Papildomi akcentai skoniui ir vaizdui
Į masę labai tinka žiupsnelis druskos – ji paryškina šokolado skonį. Paviršių galima apvolioti smulkintuose riešutuose, kokoso drožlėse arba užpilti plonu šokolado sluoksniu, kai tinginys jau sustingęs. Tai ne tik pagražina, bet ir dar labiau sustiprina skonį.

Pabaigai

Tinginys be kondensuoto pieno primena, kad skanus desertas gali būti paprastas, greitas ir pagamintas iš to, ką dažnai jau turime namuose. Jis tinka ir prie kavos, ir šventei, o svarbiausia – visada pavyksta.

Kartais užtenka tik trupučio kūrybiškumo ir geros bazės, kad pasigamintum kažką, kas nudžiugina ir skonį, ir nuotaiką. Šis tinginys būtent toks – šokoladiškas, minkštas, ir visada laukiamas ant stalo.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite