back to top
ReceptaiDesertaiKaramelinis tinginys – gardus 10 minučių receptas

Karamelinis tinginys – gardus 10 minučių receptas

Kartais tiesiog norisi kažko saldaus – be jokio vargo, be kepimo, be ilgų ruošos valandų. Ir būtent čia į sceną žengia karamelinis tinginys – desertas, kuris per kelias minutes pavergia ne tik virtuvę, bet ir visus, kas jį paragauja.

Jokios orkaitės, jokio streso – tik keli ingredientai, šiek tiek šilumos ir gausite minkštą, saldų, burnoje tirpstantį desertą su karamelės aromatu.

Tai vienas tų receptų, kuriuos gamini vieną kartą ir supranti – grįši prie jo dar ne kartą. Paprastas, bet nepriekaištingai gardus.

Karamelinio tinginio receptas

Šis desertas – tikra saldumo bomba, kurią pagaminsi greičiau nei per 10 minučių. Nereikia orkaitės, nereikia jokių įmantrių įrankių – tik keli paprasti produktai, šiek tiek kantrybės maišant ir truputis šaldytuvo laiko.

Reikės:

  • 6 pakuočių sausainių (po 160g)
  • 400g sviesto
  • 1 indelio „Rududu“ (karamelizuoto sutirštinto pieno)
  • 1 indelio kondensuoto pieno

Kai viską turi po ranka – belieka pradėti. Sausainius sutrupink (kočėlu ar rankomis – kaip patogiau). Į puodą dėk sviestą, „Rududu“ ir kondensuotą pieną. Kaitink ant silpnos ugnies, kol viskas susijungia į vientisą, tirštą ir glotnią karamelinę masę.

Tada įmaišyk sausainius – gerai išmaišyk, kad kiekvienas trupinys pasidengtų saldžia mase. Į formą išklotą plėvele supilk gautą masę, tvirtai suspausk ir padėk į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sustingtų.

Jei nori, gali papuošti tirpintu šokoladu, riešutais ar džiovintomis uogomis – atrodys įspūdingai, o skonis bus dar geresnis.

Karamelinis tinginys nustebins paprastumu ir skoniu

Tai desertas, kuris sugeba nustebinti net tuos, kurie saldumynų gaminimą laiko kantrybės išbandymu. Karamelinis tinginys toks švelnus, toks tirpstantis burnoje, kad sunku patikėti, jog jis pagamintas vos iš kelių ingredientų. Saldus „Rududu“ su sviestu ir kondensuotu pienu sukuria kremišką tekstūrą, o trupinti sausainiai suteikia malonų traškumą – tobulas balansas.

Kiekvienas kąsnis primena karamelinius saldainius, tik dar geriau – minkštesnis, sotesnis ir šiltesnis skoniu. O kai jį ištrauki iš šaldytuvo ir supjaustai į tvarkingus gabalėlius, pasidaro aišku – toks desertas vertas vietos ant kiekvieno stalo.

Dar vienas pliusas – jis tinka bet kokiai progai. Ar tai būtų savaitgalio pasisėdėjimas su šeima, gimtadienis ar tiesiog noras palepinti save – šis tinginys visada „pataiko į dešimtuką“.

Karamelinis tinginys lengvai pritaikomas pagal savo skonį

Populiarus saldus kepinys, gaminamas be orkaitės – greitas ir sotus desertas. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Šio deserto žavesys – jo universalumas. Kiekvienas gali pritaikyti receptą pagal save, nes karamelinis tinginys puikiai dera su įvairiais priedais. Nori daugiau traškumo? Įmaišyk skrudintų riešutų ar trupintų vaflių. Mėgsti gaivumą – įdėk kelias džiovintas spanguoles ar razinas, kurios suteiks saldžiarūgštį akcentą.

Tiems, kas nori dar prabangesnio varianto, verta užpilti desertą plonu sluoksniu tirpinto šokolado. Kai šis sustingsta, viršus tampa traškus, o vidus išlieka minkštas ir kreminis – tiesiog tobula.

Galima net eksperimentuoti – dalį „Rududu“ pakeisti riešutų sviestu arba į masę įlašinti žiupsnelį jūros druskos, kad karamelės skonis taptų ryškesnis. Ir visai nesvarbu, kaip jį gaminsi – šis desertas vis tiek pavyksta.

Karamelinis tinginys – saldus atradimas, kurį verta išbandyti

Kartais būtent paprasčiausi receptai tampa tais, prie kurių vis grįžtame. Karamelinis tinginys – vienas iš jų. Jis nereikalauja pastangų, bet visada nudžiugina tobulai subalansuotu skoniu. Kiekvienas gabalėlis – tarsi mažas atokvėpio momentas po ilgos dienos.

Be to, šis desertas puikiai tinka, kai norisi ką nors greitai pagaminti svečiams ar tiesiog pasimėgauti kažkuo naminiu. Jokio kepimo, jokių gudrybių – tik tikras, šiltas skonis, kurį sunku pamiršti.

Tad jei dar neišbandei, šis karamelinio tinginio receptas gali tapti tavo nauju saldžiu favoritu. Kartą paragavus, sunku sustoti – bet argi dėl to verta gailėtis?

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite