back to top
ReceptaiDesertaiSausainiai su kefyru – minkšti, purūs ir vos per kelias minutes

Sausainiai su kefyru – minkšti, purūs ir vos per kelias minutes

Sausainiai su kefyru yra vienas tų kepinių, kurie nustebina savo paprastumu. Tam nereikia nei daug laiko, nei sudėtingų ingredientų, o rezultatas – minkšti ir purūs kvadratėliai, kurie iš orkaitės dingsta akimirksniu.

Šie sausainiai ypač tinka vakarui prie arbatos ar kavos, kai norisi greito, bet jaukaus kepinio. Receptas labai nesudėtingas, todėl jį drąsiai galima kepti net su vaikais ar pirmą kartą bandantiesiems išsikepti sausainių namuose.

Sausainiai su kefyru – receptas žingsnis po žingsnio

Šie sausainiai su kefyru gaminami itin greitai, o tešla gaunasi minkšta ir maloni kočioti. Rezultatas – kvapnūs, lengvi sausainiai, kurie patiks tiek mažiems, tiek dideliems.

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis
  • 100 ml kefyro
  • 4 v. šaukštai cukraus
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 250 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Paruošimas:

Pirmiausia į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, supilkite kefyrą, aliejų ir įberkite druskos. Viską gerai išplakite, kad masė būtų vientisa.

Tuomet persijokite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais. Pamažu berkite į tešlą ir minkykite, kol masė taps minkšta, bet ne per kieta.

Iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Ant viršaus pabarstykite cukraus ir švelniai perkočiokite, kad cukrus įsigertų į tešlą. Supjaustykite tešlą kvadratėliais ar norimos formos gabalėliais.

Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 15 minučių. Jei mėgstate labiau apskrudusius – galite palikti šiek tiek ilgiau.

Sausainiai su kefyru gali būti gardinami įvairiais priedais

Kvadratiniai sausainiai su kefyru ir šokolado lašeliais – minkšti, purūs ir greitai paruošiami kepiniai.
Purūs sausainiai su kefyru ir šokolado lašeliais. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Nors klasikinis receptas pats savaime labai skanus, sausainius su kefyru galima paversti dar įdomesniu desertu. Į tešlą galima įmaišyti įvairių priedų, kurie suteiks daugiau skonio ir aromato.

1. Kakava ar šokoladas suteikia intensyvumo

Jei mėgstate ryškesnius skonius, įberkite kelis šaukštelius kakavos arba įmaišykite smulkintų šokolado gabalėlių. Sausainiai taps sodresni, o šokolado kvapas pasklis po visus namus.

2. Džiovinti vaisiai suteikia saldumo

Razinės, džiovintos spanguolės ar net smulkinti džiovinti abrikosai puikiai dera su minkšta tešla. Tokie sausainiai tampa ne tik gardesni, bet ir maistingesni.

3. Riešutai priduoda traškumo

Smulkinti graikiniai riešutai, migdolai ar lazdyno riešutai suteiks sausainiams traškesio ir sotumo. Jie ypač tinka tiems, kas nori subtilesnio skonio derinio.


Trumpai tariant, sausainiai su kefyru yra labai universalūs – tereikia fantazijos, ir kiekvieną kartą ant stalo turėsite naują jų versiją.

Tinkamas laikymas padeda išlaikyti šviežumą

Sausainiai su kefyru iškepę būna minkšti ir purūs, tačiau norint, kad tokie išliktų ilgiau, svarbu pasirūpinti tinkamu laikymu. Jei sausainius paliksite atvirus, jie greitai išdžius ir praras savo švelnią tekstūrą.

Geriausia juos sudėti į sandarų indą arba maišelį. Tokiu būdu jie išlaiko drėgmę ir minkštumą net kelias dienas. Jei mėgstate sausainius šiltesnius, prieš valgydami galite juos trumpai pašildyti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.

Kitas būdas – dalį sausainių užšaldyti. Atvėsusius sudėkite į šaldymo maišelius, o prireikus išsiimkite tiek, kiek planuojate suvalgyti. Jie greitai atšyla ir išlieka tokie pat skanūs kaip ir ką tik iškepti.

Tokie paprasti patarimai padeda pasimėgauti šiuo desertu ne tik iškart po kepimo, bet ir kelias dienas iš eilės.

Purūs sausainiai su kefyru tampa tikru atradimu

Nors receptas paprastas, rezultatas tikrai nustebina. Sausainiai su kefyru yra minkšti, kvapnūs ir labai greitai paruošiami – būtent todėl jie dažnai tampa mėgstamiausiu pasirinkimu, kai norisi kažko saldaus čia ir dabar.

Tai kepinys, kurį galima gardinti įvairiais priedais ir pritaikyti pagal savo skonį. O dar geriau – jie tinka bet kokiai progai: šeimos vakarui, netikėtiems svečiams ar tiesiog jaukiam kavos puodeliui.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite