back to top
ReceptaiAgurkai ir pomidorai nauju būdu – du receptai, kurie nustebins

Agurkai ir pomidorai nauju būdu – du receptai, kurie nustebins

Agurkai ir pomidorai nauju būdu gali tapti tikra stalo pažiba, ypač tada, kai įprastos salotos jau pabodo. Šie du receptai paprasti, bet kartu ir netikėti – jie sujungia pažįstamus skonius su subtiliomis naujomis natomis. Rezultatas toks geras, kad patiekalai dingsta nuo stalo greičiau nei spėsite patiekti.

Šiuos agurkus ir pomidorus galima valgyti kaip garnyrą prie šašlykų ar kitų keptų patiekalų, bet jie taip pat puikiai tinka ir kaip savarankiškas lengvas užkandis vakarienei. Net patys didžiausi skeptikai lieka maloniai nustebinti – deriniai paprasti, tačiau skonis pranoksta lūkesčius.

Receptas su pomidorais

Pomidorai šiame recepte įgauna visiškai naują charakterį – jie tampa saldžiarūgščiai, aromatingi ir lengvai pikantiški. Česnakai ir svogūnai suteikia stipresnio skonio, o žolelės bei medus prideda gaivumo ir švelnios saldumos.

Ingredientai:

  • Maži pomidorai – 700g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 5 skiltelės
  • Krapai ir petražolės – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 3 valg. šaukštai
  • Druska – ½ arb. šaukštelio (arba 1 arb. šaukštelis, jei mėgstate sūriai)
  • Medus – 1 arb. šaukštelis
  • Šviežio baziliko – 4 lapeliai (arba ½ arb. šaukštelio džiovintų)

Visi ingredientai sudedami taip, kad pomidorai pasidengtų marinatu, o daržovės prisigertų prieskonių aromato. Rezultatas – kvapnus, gaivus, bet kartu ir sotus užkandis, kuris puikiai dera prie mėsos patiekalų arba kaip lengvos salotos.

Receptas su agurkais

Šie agurkai išsiskiria ypatingu marinatu – čia susijungia medaus švelnumas, garstyčių aštrumas ir balzaminio acto rūgštelė. Rezultatas – gaivus, sodraus skonio užkandis, kuris tikrai nustebins net įnoringiausius.

Ingredientai:

  • Agurkai – 6 vnt.
  • Grūdintos garstyčios – 1 valg. šaukštas
  • Balzaminis actas – 1 valg. šaukštas
  • Medus – 1 valg. šaukštas
  • Česnakas – 2–3 skiltelės
  • Druska – ½ arb. šaukštelio
  • Krapai – ryšelis

Agurkai supjaustomi, sumaišomi su marinatu ir prieskoniais, o po kelių valandų jie tampa traškūs, aromatingi ir maloniai salstelėję. Tokius agurkus galima patiekti prie kepsninės patiekalų, ant šventinio stalo ar tiesiog vakarienei vietoje tradicinių salotų.

Kur ir kaip patiekti šiuos receptus?

Agurkai ir pomidorai nauju būdu ruošiami stiklainiuose – skanus derinys vakarienei ar žiemai.
Daržovių paruošimas žiemai. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Agurkai ir pomidorai nauju būdu tinka ne tik šeimos vakarienei, bet ir šventiniam stalui. Jie atrodo spalvingai, yra lengvi, bet kartu turi netikėtą skonio gilumą, todėl sulaukia pagyrų iš svečių. Tai puiki alternatyva tradicinėms salotoms, ypač tuomet, kai norisi nustebinti.

Dar vienas privalumas – abu receptai paruošiami labai greitai. Jie nereikalauja ilgo marinavimo ar sudėtingų žingsnių, todėl galima pasigaminti net ir paskutinę minutę. Pavyzdžiui, užtenka vos kelių valandų, kad agurkai įgautų reikiamą skonį, o pomidorai su aliejumi, medumi ir žolelėmis skanūs beveik iš karto.

Šiuos patiekalus taip pat patogu pasiimti į iškylą ar išsikepti kepsnius gamtoje – jie puikiai dera su mėsa, žuvimi ar net vegetariškais patiekalais. Dėl savo gaivumo ir ryškaus skonio tokie agurkai ir pomidorai tampa universaliu užkandžiu, kurio norisi dar ir dar.

Išvada

Agurkai ir pomidorai nauju būdu leidžia visiškai naujai pažvelgti į mums įprastus daržovių patiekalus. Jie suteikia stalui gaivumo, netikėto skonio ir puikiai dera tiek prie kasdienės vakarienės, tiek prie šventinių patiekalų.

Išbandę šiuos receptus, pamatysite, kad kartais paprasčiausi ingredientai gali nustebinti labiau nei sudėtingi patiekalai. O geriausia tai, kad jie nereikalauja daug pastangų ar brangių produktų – tik šiek tiek kūrybiškumo ir noro paragauti kažką naujo.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite