back to top
Natūrali medicinaKramtau džiovintus gvazdikėlius kasdien – poveikis pranoko lūkesčius

Kramtau džiovintus gvazdikėlius kasdien – poveikis pranoko lūkesčius

Iš pradžių kramtyti džiovintus gvazdikėlius atrodė keista. Bet išbandžiau – ir dabar be jų beveik neapsieinu. Poveikis pasirodė stipresnis, nei galėjau tikėtis. Gvazdikėlių kramtymas tapo mažu kasdieniu įpročiu, kuris tikrai pakeitė savijautą.

Atrodo, toks paprastas prieskonis, bet ką jis padaro su kūnu, sunku patikėti, kol nepabandai pats.

Gvazdikėlių nauda organizmui – mažas prieskonis su stulbinančia galia

Nedaugelis prieskonių gali prilygti gvazdikėliams. Atrodo, toks mažas džiovintas pumpuras, bet jo poveikis – neįtikėtinas. Tie, kas išbando, dažnai sako tą patį: „Negaliu patikėti, kad taip paprastas dalykas veikia taip stipriai.“

Gvazdikėlių kramtymas sužadina organizmą iš vidaus – tarsi įjungtų natūralų atsinaujinimo režimą. Tai vienas iš tų retų gamtos produktų, kuris veikia ir kūną, ir protą: suteikia energijos, ramina, stiprina imunitetą ir valo organizmą. Ir visa tai – be jokios chemijos.

Štai kuo šis prieskonis toks ypatingas:

  • Padeda sustiprinti imuninę sistemą
  • Turi stiprų antibakterinį ir antivirusinį poveikį
  • Gerina kvėpavimo takų būklę ir mažina uždegimus
  • Ramina nervų sistemą ir padeda lengviau užmigti
  • Skatina virškinimą ir padeda išvengti pilvo pūtimo
  • Veikia kaip natūralus antioksidantas – lėtina senėjimą
  • Gerina burnos ertmės būklę ir pašalina blogą kvapą
  • Padeda išvalyti organizmą nuo toksinų ir parazitų
  • Stiprina širdį ir normalizuoja kraujospūdį
  • Mažina uždegimus sąnariuose ir raumenyse

Tai ne stebuklas, o tiesiog gamtos jėga, slypinti mažame džiovintame žiede. Gvazdikėlių kramtymas – paprastas įprotis, kuris gali turėti didelį poveikį tavo sveikatai ir savijautai.

Kramtymo poveikis, kuris stiprėja su kiekviena diena

Pirmieji pokyčiai pasijunta greičiau, nei galima tikėtis. Jau po savaitės burnoje lieka malonus gaivumo pojūtis, o kūnas atrodo lengvesnis. Daug kas pastebi, kad ryte pabunda žvalesni, o virškinimas veikia tolygiau – nebeslegia sunkumas po valgio, nebekankina dujų kaupimasis.

Po mėnesio poveikis tampa dar ryškesnis. Imunitetas sustiprėja – rečiau puola peršalimai, dingsta nuolatinis nuovargis. Kraujotaka suaktyvėja, galva tampa aiškesnė, o energijos pakanka visai dienai be kavos ar papildų.

Ilgainiui šis mažas įprotis ima veikti visapusiškai. Oda atrodo skaistesnė, miegas gilesnis, o organizmas tarsi „atsinaujina“ iš vidaus. Tai nėra stebuklas – tai natūralus kūno atsakas į švarą, balansą ir kasdien gaunamas naudingas medžiagas.

Tiems, kurie nori sustiprinti kūną ir jaustis geriau be sudėtingų priemonių, šis būdas tampa tikru atradimu.

Kaip tinkamai kramtyti, kad poveikis būtų stipriausias

Norint pajusti visą šio paprasto įpročio galią, svarbiausia – reguliarumas ir saikas. Užtenka vos kelių džiovintų pumpurų per dieną, bet svarbu tai daryti teisingai.

Kramtyti reikėtų 1–2 džiovintus gvazdikėlius ryte, tuščiu skrandžiu, lėtai, kol jie visiškai praranda skonį. Tada galima juos nuryti arba išspjauti – poveikis išlieka abiem atvejais. Kvapas burnoje iš karto pasikeičia, atsiranda gaivumo pojūtis, o eteriniai aliejai ima veikti organizmą iš vidaus.

Tie, kurie nori sustiprinti poveikį, gali pakartoti kramtymą ir vakare – likus valandai iki miego. Taip kūnas gauna dvigubą naudą: dieną prieskonis tonizuoja, o vakare ramina.

Gvazdikėliai stiprūs, todėl 3–4 vienetų per dieną visiškai pakanka. Po kelių dienų pajusite pirmuosius pokyčius, o po kelių savaičių – visapusišką lengvumą, švaresnę odą ir geresnę savijautą.

Gvazdikėlius kramtymui reikia pasiruošti tinkamai

gvazdikėlių kramtymas – džiovinti gvazdikėliai dubenėlyje, naudingi virškinimui ir burnos sveikatai.
Džiovinti gvazdikėliai dažnai naudojami tiek maistui, tiek sveikatos stiprinimui. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Norint pajusti visą jų naudą, svarbu ne tik kramtyti, bet ir tinkamai juos pasirinkti bei laikyti. Geriausia rinktis džiovintus gvazdikėlių pumpurus, nes tik jie išsaugo visą eterinio aliejaus kiekį ir veikliąsias medžiagas. Maltas prieskonis praranda didžiąją dalį naudingų savybių, todėl kramtymui netinka.

Kokybiški gvazdikėliai turi būti tamsūs, šiek tiek blizgūs ir aromatingi. Norint patikrinti, ar jie dar veiksmingi, galima atlikti paprastą testą – įmeskite pumpurą į vandenį. Jei jis nuskęsta arba stovi vertikaliai, prieskonis kokybiškas. Jei plūduriuoja paviršiuje, jo gydomųjų savybių beveik nelikę.

Laikyti geriausia stikliniame inde, tamsioje vietoje, kad neišgaruotų eteriniai aliejai. Prieš kramtant galima pumpurą lengvai suspausti tarp pirštų arba pamirkyti šiltame vandenyje – taip jis sušvelnėja ir išleidžia daugiau skonio. Tokiu būdu paruošti gvazdikėliai tampa ne tik naudingu, bet ir maloniu kasdieniu įpročiu, kuris stiprina kūną iš vidaus.

Pabaigai

Gvazdikėlių kramtymas atrodo smulkmena, bet poveikis – stulbinantis. Šis paprastas prieskonis ne tik gaivina burną, bet ir padeda organizmui kovoti su bakterijomis, gerina virškinimą bei suteikia daugiau energijos. Po kelių savaičių pajuntamas lengvumas, stipresnis imunitetas ir aiškesnė galva – lyg kūnas būtų atsigavęs.

Vartoti rekomenduojama atsakingai. Vos keli gvazdikėliai per dieną gali tapti geriausiu natūraliu pagalbininku, kuris stiprina be jokių cheminių priedų. Tai senas, bet patikimas būdas rūpintis sveikata ir jaustis gerai kiekvieną dieną.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite