Maistas kartais gali veikti geriau nei vaistai. Yra toks paprastas svogūnų gėrimas, kuris ne tik maloniai nustebina skoniu, bet ir padeda sutvarkyti kūno vidaus reikalus. Žmonės sako, kad po kelių dienų sumažėja nuovargis, dingsta sunkumo jausmas, o cukraus rodikliai tampa stabilesni.
Fermentuotas svogūnų gėrimas gimsta iš pačių paprasčiausių produktų, bet jo poveikis išties stebina. Atrodo, tiesiog svogūnas, o veikia taip, kad pagerėja kraujotaka, suaktyvėja virškinimas ir net širdis dirba lengviau.
Fermentuotas svogūnų gėrimas valo kraujagysles ir padeda kontroliuoti cukrų
Fermentacijos metu svogūnas išskiria veikliąsias medžiagas, kurios padeda kūnui dirbti tolygiau. Palaipsniui kraujyje sumažėja cukraus svyravimai, o kraujagyslės tampa elastingesnės. Tai reiškia, kad širdis gauna daugiau deguonies, o kūnas mažiau pavargsta.
Žmonės, kurie pabandė šį gėrimą, sako, kad po savaitės ar dviejų išnyksta sunkumo jausmas po valgio, pagerėja miegas, o ryte atsikelti tampa daug lengviau. Kai kūnas nebepavargsta kovodamas su pertekliniu cukrumi, viskas tarsi susidėlioja į vietas – ir protas, ir nuotaika.
Fermentuotas svogūnų gėrimas turi natūralių sieros junginių ir antioksidantų. Jie padeda išvalyti kraujagysles nuo apnašų ir palaiko geresnį kraujo tekėjimą. Tai tarsi mažas vidinis valymas, kuris suteikia daugiau jėgų, aiškumo ir lengvumo visame kūne.
Gėrimo paruošimas yra paprastas ir veiksmingas
Fermentuotas svogūnų gėrimas pasigamina be sudėtingų įrankių ar brangių produktų. Svarbiausia – švieži svogūnai ir šiek tiek kantrybės. Tinkamai paruoštas gėrimas išsaugo visas naudingas medžiagas ir tampa natūralia pagalba organizmui.
Reikės:
- 3–4 vidutinio dydžio svogūnų
- 1 litras šilto virinto vandens
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus arba medaus
- stiklainis su dangteliu (geriausia stiklinis, ne plastikinis)
Svogūnus nulupk, supjaustyk plonais griežinėliais ir sudėk į švarų stiklainį. Įpilk šilto, bet ne karšto vandens, pridėk šiek tiek cukraus arba medaus – tai reikalinga, kad prasidėtų fermentacija. Gerai išmaišyk, uždenk marlės audiniu arba neužveržtu dangteliu ir palik šiltoje vietoje trims dienoms.
Per tą laiką svogūnai išskiria veikliąsias medžiagas, o vanduo įgauna švelnų aitrų kvapą ir skonį. Trečią dieną skystį perkošk ir laikyk šaldytuve. Gėrimas gali stovėti iki savaitės, svarbu tik jį laikyti sandariai uždarytą.
Fermentacijos metu atsiranda natūralūs probiotikai, kurie padeda žarnynui ir imunitetui. Gėrimas tampa lengvai rūgštus, bet maloniai švelnus. Jį galima vartoti ryte arba po valgio – poveikis pajuntamas greitai, o kūnas tarsi atgyja iš vidaus.
Vartojimas ir rekomendacijos

Užtenka vos pusės stiklinės ryte ant tuščio skrandžio. Skonis gali būti stiprokas, bet po kelių dienų prie jo lengva priprasti. Po to galima išgerti dar šiek tiek vakare, maždaug valandą po valgio – tai padeda virškinimui ir apsaugo nuo cukraus šuolių kraujyje.
Gėrimą geriausia vartoti kursais – dvi savaites gerti, savaitę padaryti pertrauką, tada vėl kartoti. Tokiu būdu kūnas spėja pasinaudoti visomis veikliosiomis medžiagomis, o poveikis išlieka ilgiau.
Jei organizmas jautrus, pradėk nuo mažesnio kiekio – kelių šaukštų per dieną. Stebėk, kaip jautiesi, ir tik tada didink porciją. Per didelis kiekis nebūtinai duos daugiau naudos – svarbiausia rasti savo ritmą.
Tiems, kuriems skonis atrodo per intensyvus, galima gėrimą praskiesti vandeniu ar įlašinti šiek tiek citrinos sulčių. Svarbu nenaudoti karšto vandens, nes taip prarandamos veikliosios medžiagos.
Apibendrinimas
Kai organizmas gauna natūralių medžiagų, kurios padeda jam tvarkytis su apkrova, rezultatai pasimato greitai. Pagerėja savijauta, atsiranda daugiau energijos, o miegas tampa gilesnis. Kūnas tiesiog pradeda veikti taip, kaip turėtų.
Fermentuotas svogūnų gėrimas stiprina visą sistemą iš vidaus. Jis padeda išvalyti kraujagysles, mažina cukraus kiekį kraujyje ir suteikia lengvumo jausmą. Tai paprastas, bet veiksmingas būdas palaikyti sveikatą be sudėtingų priemonių.
