Nors šis apkepas labai greitas, paprastas ir tradicinis, jam ruošiant panaudoju kelias gudrybes, kad taptų sveikesniu ir lieknesniu. Pirma – įprastus makaronus keičiu pilnagrūdžiais, jau seniai pamėgome Dobele viso grūdo makaronus. Jie sotesni, sveikesni ir, aišku, skanūs. Apkepui būtinai naudoju daug daržovių, o padažui vietoj grietinės renkuosi jogurtą, vietoj pomidorų padažo – pomidorų tyrę, vietoj baltų miltų – rūpius.

REIKĖS:

400 g makaronų (rinkomės Dobele);

400 g vištienos filė;

400 g mėgiamų daržovių (mes naudojome morkas, kukurūzus, šparagines pupeles);

1 svogūno;

1 v. š. rupių miltų;

2 v. š. natūralaus jogurto;

2 v. š. pomidorų tyrės;

nedidelė saujelė smulkiai tarkuoto sūrio

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite ir sukrėskite į kepimo formą, tai bus pirmas apkepo sluoksnis.
  2. Šaukšte ghee sviesto pakepinkite pasmulkintą vištieną, svogūną ir kitas daržoves, įmaišykite miltus.
  3. Į troškinį įpilkite šlakelį vandens, kad vos apsemtų daržoves, sudėkite pomidorų tyrę, jogurtą ir išmaišykite, po to sukrėskite ant makaronų.
  4. Apkepą pabarstykite sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.