058Nors už lango dar vis niūrios dienos, mūsų virtuvėse jau karaliauja jo didenybė PAVASARIS. Vis mažiau organizmą apkraunančių patiekalų ir vis daugiau žalumynų. Aišku, kaip be salotų! Mums jos labai patinka vien dėl to, kad variantų ir receptų gali būti kone milijonas. Kasdien – po naujieną lėkštėje.

REIKĖS:

kelių saujų špinatų;

50 g rūkytos-sūdytos antienos filė (mes naudojome „Kitchen Me“);

50 g rūkyto varškės sūrio;

2 pomidorų;

kelių alyvuogių;

moliūgų sėklų;

1/2 avokado;

druskos;

1 a. š. alyvuogių aliejaus;

GAMINIMAS:

Viskas paprasčiau nei paprasta: dedame špinatus, supjaustytus pomidorą, alyvuoges ir avokadą, patrupiname sūrio, išdėliojame mėsytę, pagardiname druska, kepintomis moliūgų sėklomis ir pašlakstome aliejumi.057Salotų sezoną atidariusios,

Lieknos Bitės