img_20200229_140913Pavasaris jau visai čia pat, bent taip galima spręsti iš lauke pražydusių pavasarinių gėlių, tad tradiciškai, belaukdama sudygstančių naminių salotų, imu svajoti apie visokius gaivius ir lengvus patiekalus. Kadangi parduotuvių lentynose, ruošiantis naujam derliui, pilna išparduodamų šių metų daržovių, jau prieš kelias dienas nusprendžiau, kad mano virtuvėje šį savaitgalį karaliaus brokoliai. Skaniausiu eksperimentų savaitgalio patiekalu dalinuosi ir su jumis.

REIKĖS 

brokolio,

saujos razinų,

100 g anakardžių (mes renkamės „Arimex“ firmos),

svogūno,

kelių juostelių kumpio,

lygiomis dalimis graikiško jogurto ir majonezo.

GAMINIMAS

  1. Anakardžius ir razinas pamirkome 10 minučių vandenyje.
  2. Brokolius kelias minutes apverdame (norint išlaikyti daugiau vitaminų, galima į salotas dėti ir žalius).
  3. Kumpio juosteles trumpai pakepiname keptuvėje ir pasmulkiname.
  4. Į dubenį dedame smulkintą svogūną, apvirtas brokolio šakeles, razinas, riešutus ir kumpį.
  5. Į salotas dedame graikiško jogurto lygiomis dalimis (arba tokiomis, kokios patinka jums) ir viską išmaišome.
  6. Paliekame šaldytuve vienai valandai.

img_20200229_140855

Linkime atskubančio pavasario,

Lieknos Bitės