Mano trimetė tiesiog veržiasi į virtuvę, o aš, nenorėdama „numušti“ jos entuziazmo, leidžiu man padėti, eksperimentuoti, kitaip tariant – kartu gaminti ir su jumis dalintis rezultatais. Šį savaitgalį, laukdamos į svečius skubančios močiutės, kartu pagaminome pyragą, kurį kartosime dar ne kartą. Jo pagaminimas – visiškai paprastas, o rezultatas – tirpstantis burnoje (beje, čia taip ne aš sugalvojau, o močiutė taip įvertino). Ir tikrai ne todėl, kad prie gamybos prisidėjo jos anūkė, o labai sąžiningai ir atvirai. Beje, ji iškart paprašė recepto ir sakė, kad kol moliūgų tiek daug, ji iškeps ne vieną tokį skanėstą. Norite ir jūs išbandyti? Į pagalbą pasikvieskite savo mažuosius nykštukus ir pirmyn!REIKĖS:

500 g maskarponės;

100 g kreminės varškės be priedų;

500 g moliūgų tyrės;

3 v. š. medaus;

100 g natūralaus arba graikiško jogurto;

5 kiaušinių;

žiupsnelis druskos;

žiupsnelis vanilinio cukraus;

žiupsnelis cinamono

Pagrindui:

100 g jūsų mėgstamų sausainių;

150 g anakardžio riešutų (mes rinkomės „Arimex“);

100 g sviesto

GAMINIMAS:

  1. Pagrindui skirtus sausus ingredientus dėti į maistinį smulkintuvą ir sumalti iki miltų. Sviestą išlydyti ir įmaišyti į trupinius. Mase iškloti kepimo formą, dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir padėkite kuriam laikui į šoną, kad atvėstų.
  2. Moliūgų tyrę paruoškite iš anksto (nuluptą ir išvalytą moliūgą supjaustykite kubeliais, dėkite į orkaitę iki pakepkite, kol suminkštės, atvėsus kubelius dėkite į maistinį smulkintuvą ir sumalkite iki tyrės).
  3. Moliūgų tyrę, maskarponę, varškės kremą, medų, natūralų jogurtą, kiaušinius pilkite į maistinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Vėliau įmaišykite druską, cinamoną ir vanilinį cukrų.
  4. Paruoštą masę pilkite ant į kepimo formą ant pagrindo, kurį iškepėte.
  5. Dėkite pyragą į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug valand1. Pasibaigus šiam laikui, atidarykite orkaites dureles ir pyragą palikite pastovėti bent 20 minučių.
  6. Atvėsusį pyragą perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite kelias valandas.

Siunčiame labai saldžius linkėjimus,

Lieknos Bitės