Mano trimetė tiesiog veržiasi į virtuvę, o aš, nenorėdama „numušti“ jos entuziazmo, leidžiu man padėti, eksperimentuoti, kitaip tariant – kartu gaminti ir su jumis dalintis rezultatais. Šį savaitgalį, laukdamos į svečius skubančios močiutės, kartu pagaminome pyragą, kurį kartosime dar ne kartą. Jo pagaminimas – visiškai paprastas, o rezultatas – tirpstantis burnoje (beje, čia taip ne aš sugalvojau, o močiutė taip įvertino). Ir tikrai ne todėl, kad prie gamybos prisidėjo jos anūkė, o labai sąžiningai ir atvirai. Beje, ji iškart paprašė recepto ir sakė, kad kol moliūgų tiek daug, ji iškeps ne vieną tokį skanėstą. Norite ir jūs išbandyti? Į pagalbą pasikvieskite savo mažuosius nykštukus ir pirmyn!REIKĖS:
500 g maskarponės;
100 g kreminės varškės be priedų;
500 g moliūgų tyrės;
3 v. š. medaus;
100 g natūralaus arba graikiško jogurto;
5 kiaušinių;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
žiupsnelis cinamono
Pagrindui:
100 g jūsų mėgstamų sausainių;
150 g anakardžio riešutų (mes rinkomės „Arimex“);
100 g sviesto
GAMINIMAS:
- Pagrindui skirtus sausus ingredientus dėti į maistinį smulkintuvą ir sumalti iki miltų. Sviestą išlydyti ir įmaišyti į trupinius. Mase iškloti kepimo formą, dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir padėkite kuriam laikui į šoną, kad atvėstų.
- Moliūgų tyrę paruoškite iš anksto (nuluptą ir išvalytą moliūgą supjaustykite kubeliais, dėkite į orkaitę iki pakepkite, kol suminkštės, atvėsus kubelius dėkite į maistinį smulkintuvą ir sumalkite iki tyrės).
- Moliūgų tyrę, maskarponę, varškės kremą, medų, natūralų jogurtą, kiaušinius pilkite į maistinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Vėliau įmaišykite druską, cinamoną ir vanilinį cukrų.
- Paruoštą masę pilkite ant į kepimo formą ant pagrindo, kurį iškepėte.
- Dėkite pyragą į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug valand1. Pasibaigus šiam laikui, atidarykite orkaites dureles ir pyragą palikite pastovėti bent 20 minučių.
- Atvėsusį pyragą perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite kelias valandas.
Siunčiame labai saldžius linkėjimus,
Lieknos Bitės