007

Sveikos, tradicinės virtuvės gerbėjos,

jei dar turgeliuose nepastebėjote bobučių ir diedukų, siūlančių miško gėrybių, tai jau tikrai matėte feisbuke savo draugus bei pažįstamus, demonstruojančius grybus grybukus, kurių per kelias valandas pavyko pririnkti visą galybę. Taip, taip – ši vasara labai palanki grybų mėgėjams ir rinkėjams.

Nemeluosiu – aš irgi sunkiai galiu atsispirti miške rastoms gėrybėms. Ir uogos, ir grybai – viskas man LABAI patinka. Taigi, nieko nelaukusi šiandien turgelyje prisipirkau voveraičių. Ot gražios – ryškios, tokios nedidukės… Taip ir norisi greičiau suvalgyti. Jas pardavinėjusi moteriškė už litrą norėjo dviejų eurų. Man pasirodė, jog kaina labai gera, tad paprašiau, kad į krepšelį įbertų net tris litrus. Nusprendžiau, kad reikia palepinti savo brangiausiąjį, kuris iki šiol gyvena prisiminimais apie močiutės gamintą voveruškų padažą.

163.JPG

REIKĖS:

1 litro voveraičių;

1 svogūno;

2 v. š. ghee sviesto;

druskos;

pipirų;

200 ml jūsų mėgstamo pieno;

0,5 kg šviežių bulvyčių.

GAMINIMAS:

Voveraites gerai nuplauk ir dėk į verdantį, pasūdytą vandenį maždaug 15-ai minučių. Keptuvėje ištirpink sviestą ir pakepk smulkiai pjaustytą svogūną. Kai jis pagels, pilk pieną, pagardink druska ir pipirais. Padažiuką dar kelias minutes pavirk. Į jį berk voveraites ir dar kelias minutes viską patroškink. Šį voveraičių patiekalą valgyk su virtomis šviežiomis bulvėmis.

Šiandien pietums šį voveraičių padažiuką valgęs mano vyras ne tik žarstė komplimentus, bet ir labai rimtai pareiškė, kad šis voveraičių paruošimo variantas skaniausias, kokį jam yra tekę ragauti. Valiooo!

Miško gėrybėms neabejingos,

Lieknos Bitės

 

 

2 KOMENTARAI