OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, smaližės!

Daugeliui tortų tiesiog tektų slėptis po pernykščiais lapais, jei susitiktų dvikovoje su šiuo varškės ir obuolių skanėstu. Kai daugelis kitų desertų yra ne tik milžiniška kalorijų dozė, bet ir didžiausias priešas mūsų skrandžiui, šis tiesiog ištirps burnoje ir nesprogdins jokių bombų pilve. Žodžiu, jei numesti svorio labai labai norisi, tačiau graužia ne ką mažesnis saldumynų poreikis, verta išbandyti šį receptą.

Indrė sako, kad jis tiktų tiems, kurie ryto neįsivaizduoja be sūrelių, nes apkepas itin šlapias ir saldus. „Net mano nevalgūnas sūnus prašė pakartoti šito „torčiuko“, apkepas per kelias minutes buvo suvalgytas“, – pasigyrė ji.

Jei jau tokie stebuklai pas Indre vyksta, kodėl gi ir man neišbandžius? Juk, kaip ji man patarė, mitybą lengviausią pradėti keisti nuo pusryčių meniu. Prisipažinsiu, sūrelius labai mėgstu, o juokingiausia, kad dar ir buvau įtikėjusi, kad tai labai sveikas bei nekaloringas užkandukas. Gerai, kad bent nėštumo metu nuo visų saldumynų buvo bloga, nes šiandien gal ir pati priminčiau minkštą putlų sūrelį.

Taigi, mielos lieknesnio ir sveikesnio gyvenimo išsiilgusios ponios bei panelės, štai nuostabiojo apkepo receptas.

REIKĖS:

180 g varškės;

200 g grūdėtos varškės;

3 v. š. nerafinuoto cukraus;

2 kiaušinių;

2 v. š. avižų dribsnių;

1 obuolio.

GAMINIMAS:

Visus ingredientus, išskyrus obuolį, sumaišyk tarpusavyje ir sukrėsk į kepimo formą. Obuolį supjaustyk riekelėmis ir išdėliok ant viršaus. Kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol dailiai apkeps ir sutvirtės.

received_1021035611269274.jpeg

Mano vyras visada labai rimtu veidu kartoja, kad „mėsos niekada nebus per daug“ ir negali pakęsti visokių varškinių patiekalų. Nei lietiniai, nei varškėčiai, apkepai ar kiti šios giminės atstovai jam atrodo tiesiog nevalgomi. Na, o obuoliukus įvairiausiuose saldžiuose patiekaluose jis mėgsta. Taigi, pabandžiau, plačiau nepasakodama apie šio patiekalo sudėtį, ir jam įsiūlyti paragauti. Spėkit, kokia jo reakcija? „Koks geras obuolių pyragas! Toks šlapias“, – komplimentus žarstė jis. Ech tie vyrai! Kai nežino, tai ir širdies neskauda. 🙂

Gudrios it lapės,

Lieknos Bitės