Mielos, skaitytojos, gamintojos ir ragautojos,
tokiomis saulėtomis dienomis norisi, kad ir virtuvėje karaliautų šviesūs patiekalai. Siūlome jums dar vieną varškės apkepo receptą. Pavaišinus juo šeimą norėjau sušukti eureka, nes valgė visi, o kiekviena mama žino, kaip sunku surasti patiekalą, kuriuo mėgautųsi ir vyras, ir vaikai, o ir pačios linijų negadintų. Purusis apkepas – tikra baltymų bomba, todėl ilgam jausitės sočios, o jei cukraus pamažinsite ar naudosite saldiklį, netgi galėsi drąsiai mėgautis vakare.
Dar vienas jo pliusas – itin paprastai ir greitai pagaminamas. Juk ir jums tikriausiai būna tokių dienų, kai sukiesi, bėgi, vis kažką darai, o laikas tirpsta, tirpsta… O jei namuose dar į jūs spokso kelios poros išalkusių akių, nėra kada eksperimentuoti, reikia greitai kažką pagaminti. Taigi, jūsų dėmesiui – varškės apkepas, kurį iškepsite itin greitai ir paprastai, tačiau skoniu tikrai nenusivilsite (patikėkite, juk Lieknos Bitės siūlo tik patikimus bei patikrintus receptus).
REIKĖS:
600 g varškės;
90 g rupių avižinių miltų (arba tiesiog pamaltų avižinių dribsnių);
2 a. š. kepimo miltelių;
5 kiaušinių;
kelių šaukštų natūralaus cukraus.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplak, sudėk varškę, cukrų, juos gerai ištrink, sudėk likusius ingredientus ir gerai viską išmaišyk, aš tai atlikau virtuviniu kombainu. Masę krėsk į kepimo formą ir pašauk į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug valandai.
Toks patiekalas labai patiks sportuojančioms mūsų skaitytojoms ar raumenį auginančioms jų antrosioms pusėms.
Paprastai, bet ne prastai gaminančios,
Lieknos Bitės
Išbandyta – tik dar džiovintų uogų vidun įmaišiau, nes buvo likę nuo riešutų mišinio 😀 Labai skanus, lengvas, tiesa valgiau šaltą, nes ruošiau pietums į darbą. Manau, dar ne kartą bus kepamas 🙂
Comments are closed.