OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielos, skaitytojos, gamintojos ir ragautojos,

tokiomis saulėtomis dienomis norisi, kad ir virtuvėje karaliautų šviesūs patiekalai. Siūlome jums dar vieną varškės apkepo receptą. Pavaišinus juo šeimą norėjau sušukti eureka, nes valgė visi, o kiekviena mama žino, kaip sunku surasti patiekalą, kuriuo mėgautųsi ir vyras, ir vaikai, o ir pačios linijų negadintų. Purusis apkepas – tikra baltymų bomba, todėl ilgam jausitės sočios, o jei cukraus pamažinsite ar naudosite saldiklį, netgi galėsi drąsiai mėgautis vakare.

Dar vienas jo pliusas – itin paprastai ir greitai pagaminamas. Juk ir jums tikriausiai būna tokių dienų, kai sukiesi, bėgi, vis kažką darai, o laikas tirpsta, tirpsta… O jei namuose dar į jūs spokso kelios poros išalkusių akių, nėra kada eksperimentuoti, reikia greitai kažką pagaminti. Taigi, jūsų dėmesiui – varškės apkepas, kurį iškepsite itin greitai ir paprastai, tačiau skoniu tikrai nenusivilsite (patikėkite, juk Lieknos Bitės siūlo tik patikimus bei patikrintus receptus).

REIKĖS:

600 g varškės;

90 g rupių avižinių miltų (arba tiesiog pamaltų avižinių dribsnių);

2 a. š. kepimo miltelių;

5 kiaušinių;

kelių šaukštų natūralaus cukraus.

GAMINIMAS:

Kiaušinius išplak, sudėk varškę, cukrų, juos gerai ištrink, sudėk likusius ingredientus ir gerai viską išmaišyk, aš tai atlikau virtuviniu kombainu. Masę krėsk į kepimo formą ir pašauk į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug valandai.

Toks patiekalas labai patiks sportuojančioms mūsų skaitytojoms ar raumenį auginančioms jų antrosioms pusėms.

Paprastai, bet ne prastai gaminančios,

Lieknos Bitės

1 komentaras

  1. Išbandyta – tik dar džiovintų uogų vidun įmaišiau, nes buvo likę nuo riešutų mišinio 😀 Labai skanus, lengvas, tiesa valgiau šaltą, nes ruošiau pietums į darbą. Manau, dar ne kartą bus kepamas 🙂