OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, kasdienybę virtuvėje į šventę pavertusios mūsų skaitytojos,

šį kartą jums parodysime, kaip visai paprastas produktas gali prisikelti naujam gyvenimui. Labai paprastai. Be jokių pastangų ir papildomo laiko gaišimo. Žodžiu, pavyks net virtuvės pirmokei.

Visada, jei nusipirkusi kefyro suprantu, kad jo šį kartą niekas negers, pagaminu rikotą. Procesas labai paprastas, o greitai ir pigiai iš vieno pakelio kefyro „užgims“ 250 g purios, kreminės rikotos, kurią naudoju neriebiems bei labai gardiems desertams gaminti. Ją gali valgyti ir vieną, tiesiog pagardink mėgstamomis uogomis ir vaisiais. Tai lengvas, gaivus ir visai nekaloringas desertukas.

GAMINIMAS:

Taigi, visą pakelį kefyro įdėk į šaldiklį ir palik jį ten tol, kol virs ledo gabalu. Į kiaurasamtį įdėk tankios marlės audinį (tokį, kokį naudoji gamindama cepelinus ir pan.), ištrauk kefyrinį ledą, jį dėk į paruoštą indą su marle ir palik varvėti. Procesas užims kokį pusdienį, bet kai visas vanduo išvarvės, turėsi nuostabų rikotos kremą.

Kasdien virtuvėje eksperimentuojančios,

Lieknos Bitės

1 komentaras