Pastaruoju metu vis ir galvoji, kaip spėti pasinaudoti visomis per vasarą sunokusiomis gėrybėmis? Aha, mes irgi. Juk kasdien iš šiltnamio parsitempiame glėbelį pomidorų, cukinijų ir žalėsių. Tad štai, ką iš jų gero nuveikti, tenka pasukti galvą. Šiandien ant mūsų stalų garavo (tiesa, neilgai) puikūs cukinijų kepsneliai, kurie kartu buvo ir itin sotūs, nes ruošti kartu su saujele avinžirnių.

REIKĖS

300 g per naktį mirkytų avinžirnių,

300 g jaunos cukinijos,

2 kiaušinių,

40 g greito paruošimo avižinių dribsnių,

saujos žalėsių (svogūnų, krapų).

GAMINIMAS

  1. Avinžirnius susmulkinkite virtuviniu kombainu (tik ne iki tyrės konsistencijos), o cukinijas sutarkuokite.
  2. Į masę įmušite kiaušinį, suberkite dribsnius, įdėkite druskos, smulkintų žalėsių ir viską išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite ghi sviestą ir kepkite iš masės suformuotus kepsnelius, kol vos parus.

Vasaros skonius ragaujančios,

Lieknos Bitės