2Prisipažinsiu, man vienas kūdikio virsmo vaiku privalumų yra trintų košių eros pabaiga ir visos šeimos meniu susivienodinimas. Aišku, manau, kad tai galima tik tuo atveju, jei ir suaugusieji maitinasi gana sveikai. Šiuo metu mano namuose TOP patiekalas – varškėtukai. Tiesa, trimetė ir mes su vyru – norime saldumo, tačiau pridėtiniu cukrumi jų gardinti tikrai nenoriu, tad naudoju savo mėgstamiausius natūralius saldiklius: bananus ir datules. Abu šie ingredientai idealiai tinka įvairiems patiekalams.

1

REIKĖS:

saujelės kokybiškų datulių (aš renkuosi „Arimex“ PREMIUM datules);

½ banana;

1 kiaušinio;

500 g 9 proc. riebumo varškės;

½ stiklinės miltų;

Druskos

GAMINIMAS:

  1. Datules ir bananą dedame į maistinį smulkintuvą ir sumalame iki tyrelės masės (jei sunkiai trinasi, įpilame šiek tiek vandens).
  2. Bananų-datulių tyrę pilame į varškę, beriame druskos, įmušame kaušinį ir gerai išmaišome.
  3. Po truputėlį beriame miltus ir minkome, minkome, jei labia limpa prie rankų – beriame dar miltų.
  4. Išminkome ilgą ploną juostą, ją pjaustome nedideliais gabaliukais ir dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 5 minutes.
  5. Mano mergaitės šiuos varškėtukus valgo su šviežiomis uogomis ir graikišku jogurtu, tačiau tinka ir pakaitinto jogurto-sviesto padažas. Skanaus.:)

4

3Skanių ir sveikų atradimų linkėdamos,

Lieknos Bitės