Oi, tas amžinas mamų galvos skausmas – patiekalai vaikams. Jau senai neruošiu patiekalų atskirai suaugusiems ir vaikams, bet pagalvoti, kas tiks visiems, tenka kasdien. Vaikų mėgstami makaronai ypatingai derėjo su šviežutėliu moliūgu, tad net vyras kartojo porciją. Siūlome išbandyti ir jums!

REIKĖS:

pusės pakelio makaronų (mūsų mėgstamiausi – plnagrūdžiai Dobele).

350 g moliūgo,

svogūno,

kelių skiltelių česnako,

daržovių sultinio,

100 g sūrio.

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite.
  2. Moliūgą išvirkite ir sutrinkite smulkintuvu iki tyrės.
  3. Ant šaukštelio ghee sviesto pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, užpilkite šlakeliu sultinio, supilkite moliūgo tyrę ir išmaišykite.
  4. Makaronus užpilkite paruoštu padažu, užberkite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 15 minučių.

4 KOMENTARAI

  1. Receptą užskaitau. Bet apie ghi (taip lietuviškai). Kas yra ghi, ogi iš principo lydytas (ilgai) sviestas, kad išgarinti iš jo vandenį. Tai kokia prasmė naudoti ghi kepant svogūnus? Jokios. Lygiai tas pats gausis su paprastu sviestu. 😉

    • Reikėtų plačiau pasigilinti, bet mūsų žiniomis, ne tik išgarinamas vanduo, bet ir pašalinami baltymai. Kas be ko, kepant mažiausiai skyla į žalingus junginius, tad vadovaujamės mokslo rekomendacijomis ir kepam ant jo nesukant galvos :).