017Dažnai pajuokaujame, kad grikiai gali išgelbėti net ir labai prastą patiekalą arba patys būti pagrindinis patiekalas. Neslėpsime, labai juos mėgstame ir prie žuvies, ir prie mėsos, o kartais tiesiog su daržovėmis.

REIKĖS:

norimo kiekio birių grikių;

½ brokolio;

1 morkos;

1 svogūno;

2 skiltelių česnako;

1 v. š. ghee sviesto;

druskos

GAMINIMAS:

  1. Grikius išvirkite jums įprastu būdų. Mes tai darom štai taip: nuplauname kruopas, beriame jas į puodą su vandeniu (santykiu 1 grikiai:2 vanduo), įberiame druskos. Užverdame vandenį, dedame dangtį ir verdame 12 minučių.
  2. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su ghee sviestu, beriame traiškytus česnakus, morkas, pačioje pabaigoje – brokolius. Įpilame pusę stiklinės vandens, pagardiname prieskoniais, ant keptuvės uždedame dangtį ir leidžiame dar 5 minutes pasitroškinti.
  3. Mums skaniausias variantas – kai grikius sumaišome su keptomis daržovėmis.021Savo virtuvės paslaptis atskleidžiančios,

Lieknos Bitės