P5016678.JPG

Labutis, receptų išsiilgusios bitutės,

virtuvėje šiandien mes tinginiaujame. Juk būna tokių dienų, kai mažų mažiausiai norisi gaminti patiekalus iš penkiolikos ingredientų, kurių dar ir vienoje parduotuvėje nerasi. Norisi greitai, be kančių ir su minimaliomis laiko sąnaudomis.

Taip ant mano šeimos stalo atsirado gana intriguojantis užkandis vos iš trijų ingredientų. Nepykit, besidietinančios mūsų skaitytojos, bet negaliu nepasidalinti keptos „bulkos“ su kiaušiniu receptu. Jis toks genialiai paprastas, kad tiesiog privalau palengvinti ir kitų moteriškių kasdienybę.

Prisipažinsiu, kad mūsų šeima valgo viską, tiesiog 80 proc. patiekalų būna sveikuoliški, o kiti jau visokie. Kartais (dažniausiai, kai išlydime kokius per savaitgalį viešėjusius svečius, ir jau nebeturime nei noro, nei jėgų gaminti) pietums ar vakarienei patiekiu lengvą sriubytę su kiaušinyje apkeptu batonu.

Aišku, baltų mitų kepinys tikrai nėra tas valgis, kurį rekomenduočiau valgyti dažnai, bet net ir jam turiu nedidelę paslaptį, kaip bent jau sutaupyti kalorijų nekepant riekelių aliejuje, o skonis tikrai nenukenčia.

REIKĖS:

kelių riekelių batono;

1 kiaušinio;

druskos;

vaflinės keptuvės.

GAMINIMAS:

Kiaušinį išplak su druska, merk batono riekeles Ir kepk vaflinėje, kol šiek tiek paskrus.

P.S didžiausias šio kepimo privalumas tas, kad mažiausieji valgydami po to savo rankytėmis neištaukuoja baldų. Tikriausiai daugelis mamų pasakys „vuhu“ ir nuskubės kepti šio skanėsto savo terliuzams.

Atsipūsti mėgstančios,

Lieknos bitės