049

Sveikos, Lieknosios Bitės!

Mums maistas – vienas didžiausių gyvenimo džiaugsmų, tad jis negali būti „belekoks“. Mums svarbu estetika, skonis, kokybė. Vienas iš prioritetų – suvartoti kuo daugiau daržovių. Nors šeimynos kartais tam priešinasi, tačiau, būdamos atsakingos mamos, mes bandome mažiesiems įskiepyti meilę daržovėms ir vaisiams, tad jais gardiname bene kiekvieną patiekalą.

REIKĖS (2 asm.):

½ pakuotės spagečių (mes naudojome „Dobele“);

½ brokolio;

1 svogūno;

6 pievagrybių;

1 v. š. ghee sviesto;

½ stiklinės natūralaus daržovių sultinio;

druskos;

pipirų;

kelių žaliųjų alyvuogių

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Perplaukite šaltu vandeniu.
  2. Keptuvėje išlydykite sviestą, dėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepkite kelias minutes, berkite pievagrybius. Šioms daržovėms apskrudus, berkite susmulkintą brokolį ir užpilkite daržovių sultiniu. Taip daržovių troškinys tegul pasitroškina kokias 10 minučių.
  3. Makaronus sumaišykite su daržovių troškiniu. Papuoškite keliomis alyvuogėmis. Jei labai norite – pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu.

051

Paprastus, bet gerus receptus atrandančios,

Lieknos Bitės