dsc08366Kol viena Bitė Naujuosius metus pasitiko su rimtu iššūkiu atsisakyti gliuteno ir pieno produktų, kita ir toliau šeimą lepina sočiais pietumis. Šį kartą mėgavomės labai vykusiu makaronų ir tuno deriniu.

REIKĖS:

pakuotės mėgstamų makaronų (mes naudojome „Dobele“);

1 skardinės konservuoto tuno savo sultyse;

100 g šaldytų žirnelių;

1 svogūno;

100 ml grietinėlės;

50 g fermentinio sūrio;

druskos;dsc08358

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite taip, kaip parašyta ant pakuotės. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir palikite kelias minutes, kad nuvarvėtų vanduo.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite su 1 a. š. ghee sviesto, kol suminkštės, berkite tuną ir viską dar šiek tiek pakepkite. Supilkite grietinėlę, žirnelius, pagardinkite druska, pipirais ir viską dar minutėlę patroškinkite.
  3. Makaronus sumaišykite su tuno padažu ir pilkite į kepimui skirtą indą. Viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu (ar kitu, jūsų mėgstamu, sūriu). Dėkite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.

Sočius šeimos pietus mėgstančios,

Lieknos Bitės