029Mielosios mūsų,

šventės atneša ne tik gražiausias akimirkas su artimaisiais, dovanas ir kitus malonius dalykus, tačiau mus, moteris, dažnai taip nuvargina virtuvėje, kad po jų norime tik greitų, lengvų, pastangų nereikalaujančių patiekalų.

Šiandien jums pasiūlysime tokį, kuris tiks visai šeimai – net ir patiems mažiausiems valgytojams. Skanu, greita, paprasta – tokį rezultatą visada gauname, kai gaminame su „Dobele“ makaronais.

REIKĖS:

pakuotės jūsų mėgstamų makaronų (mes naudojome „Dobele“);

400 g jautienos faršo;

1 kiaušinio;

2 v. š. speltos manų kruopų;

druskos;

pipirų;

1 v. š. ghee sviesto;

1 svogūno;

1 morkos;

200 ml konservuotų pomidorų tyrė 

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite pagal instrukciją ir nupilkite šaltu vandeniu.
  2. Į faršą įmuškite kiaušinį, dėkite speltos manų kruopas ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, formuokite kukulius ir dėkite juos į verdantį vandenį. Virkite maždaug 10–15 minučių, priklausomai nuo jų dydžio.
  3. Keptuvėje įkaitinkite 1 v. š. ghee sviesto, pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
  4. Į daržovių masę berkite makaronus, dėkite išvirusius kukulius, supilkite pomidorų tyrę. Patiekalą 10 minučių patroškinkite, pagardinkite druska ir pipirais. 035

Skanių dienų linkėdamos,

Lieknos Bitės