OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, mielosios blynų valgytojos,

jau turbūt pastebėjote, kad blynus (brokolių, ryžių ir dar kitokius) mes labai mėgstame, o mes sužinojome, kad dar labiau juos mėgstate Jūs! Taigi, jei ir Jūsų namuose šiandien vaikai kaip susitarę reikalauja blynų, junkitės prie mūsų. Mano vyras dažniausiai krizena iš mano bandymų iškepti lietinius, nes sugadinus pirmus tris blynus, dažniausiai kiti virsta įprastiniais miltiniais storuliais, o kepti tokius visai ne sveikuoliškus blynus- tikrai ne mano stilius. Tačiau lietiniai – visai kitas reikalas, juk tešla gali būti plonutėlė kaip popierius, o įdaras- kuo sveikuoliškiausias. Tad šį kartą pasitelkiau mažą gudrybę: čiupau Dobele miltų mišinį lietiniams ( be jokių „ E“ ar „BEE“, kaip aš mėgstu juokauti) ir paraitojusi rankoves akimirksniu prikepiau gal kokį 20 ploniausių blynelių. Pietūs šį kartą buvo rimti, mat vyras neturėjo iš ko juoktis.

Na, o dabar persikelkime prie mums įprastos lieknumo temos. Kadangi blynelių išėjo net 20, o ir tie labai plonyčiai, tai vienas jų buvo vos apie 70 kcal vertės, įdarui taip pat rinkausi itin mažai kalorijų turinčius pievagrybius ir nepamiršau svarbiausios mano taisyklės: valgant blynelius, būtina nepamiršti daržovių! Gali atrodyti keista, tačiau tik pabandę suprasite, kad skoniai puikiai dera. Taigi, pasitelkę visai nesudėtingą matematiką gauname, kad suvalgiusios 2 tobulus blynelius su kalnu sočių daržovių ir neriebiu graikiško jogurto padažu, jūs puikiai įtilpsite į 500 kcal., t.y. vidutinių pietų kalorijų normą.

Reikės:

Miltų mišinio lietiniams Dobele

Vandens

Įdarui:

10 pievagrybių

1 svogūno

1 š. ghee sviesto

Gaminimas:

  1. Miltų mišinį sumaišykite su vandeniu ir tešlai pastovėjus, sausoje keptuvėje kepkite plonus blynelius.
  2. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite ghee svieste, jam suminkštėjus, sudėkite pievagrybius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite, kol suminkštės.
  3. Įdarą susukite į blynelius ir kepkite keptuvėje, vos pateptoje ghee sviestu.
  4. Patiekite su pomidorais ir graikišku jogurtu.

 

Ploniausius lietinius kepančios,

Lieknos Bitės