Pradžiugink šeimą naminiais kūčiukais! Procesas labai paprastas, produktai neįmantrūs, o kiek smagumo vaikams vyniojant tešlos virveles, ar stebint, kaip tešla užaugo. Tiesa, mūsų kūčiukai nesaldūs, tad jei jums norisi saldesnių, dėkite daugiau cukraus.

Kaip pajuokauju, kūčiukai pavyko tokie geruliai, kad net ir anyta bus negėda pavaišinti per Kūčias. 🙂

REIKĖS:

450 g rupių miltų (mes naudojome speltos, galite rinktis ir kitokius, tačiau gali prireikti kitokio vandens kiekio);

7 g. sausų mielių;

30 g rudo cukraus;

3 v. š. aliejaus;

saujelės sezamo sėklų (naudojome „Arimex“);

saujelės aguonų;

druskos;

250 ml šilto vandens

GAMINIMAS:

  1. Mieles ir cukrų sumaišykite su 5 v. š. šilto vandens.
  2. Kitame inde sumaišykite miltus, aliejų, druską, sezamo sėklas, aguonas, vėlau sudėkte paruoštas mieles. Lėtai maišant, supilkite vandenį ir gerai išminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Tešlą šiltai palikite pastovėti valandai.
  3. Iš paruoštos tešlos suformuokite volelius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Kūčioms pradėjusios ruoštis,

Lieknos Bitės

2 KOMENTARAI