OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, figūras saugančių patiekalų gerbėjos!

Jei jau šešias dienas per savaitę labai stengiesi, kad figūros linkiai džiugintų, o ne liūdintų, vieną dieną gali leisti sau atsipalaiduoti ir pasimėgauti tuo, apie ką svajoji. Nes svajonės tiesiog privalo pildytis, o kiekviena, kilogramus skaičiuojanti moteris, labai dažnai tik ir trokšta suvalgyti kokį pyragėlį arba sultingą mėsainį. Norit ir jūs? Prašom.

Tik jei jau valgyti kokį pavojingą figūrai patiekalą, tai būtina iš jo išpešti viską, kas geriausia. Todėl šiandien – sveiki mėsainiai su namie kepta puria, pilno grūdo duonele ir kalnu įvairiausių daržovių.

REIKIA:

1 puodelio vandens;

1 kiaušinio;

2 puodelių kvietinių miltų; 1 puodelio viso grūdo kvietinių miltų;

žiupsnelis druskos;

¼ puodelio aliejaus;

 ¼ puodelio cukraus;

 3 šaukštų mielių.

GAMINIMAS:

Mieles sumaišyk su šiltu vandeniu ir toliau suberk visus ingredientus, tešlą išminkyk, jei dar limpa prie rankų, įdėk dar šiek tiek miltų. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti minkšta ir elastinga. Palik kilti šiltoje vietoje apie 1 valandą. Iš tešlos suformuok 8 bandeles, pabarstyk sezamų sėklomis ir palik kilti ant skardos dar 30 min. Kepk 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.

Šie mėsainiai tiks ir nuodėmingajai savaitės dienai, ir svečiams pavaišinti, ir romantiškai vakarienei su mylimuoju (visos gudrios moterys žino, koks maistas padeda tiesiu taikymu nukeliauti į vyriškosios lyties širdį).

O manęs šis receptas vos neprivedė iki skyrybų! Žodžiu, turim mes čia tokį kaimyną Povilą. Atrodo, kad žmogus, kaip žmogus, tik va jau keturiasdešimties, o tikriausiai dar nė vienam pasimatyme nėra buvęs. O kur dar faktas, kad gyvena su mama… Bet vyras tvarkingas, mandagus, visada su šypsena moja iš kitos tvoros pusės. Na, o kartais jis užsuka kokiais kaimyniniais reikalais pasitarti, ar pasiskolinti kokio rakando. Vieną penktadienį jis atkeliavo mamos palieptas – ji blynams miltų pritrūko. Teko Povilą nuvilti, mat pas mus buvo likę tik pilno grūdo, o jis, pakraipęs jau pliktelėjusį pakaušį, nusprendė, kad tokie mamai netiks. Aš – gana užsispyrus kaimynė, norėjau įrodyti, koks tai puikus produktas, sėkmingai galintis pakeisti tradicinius miltus, tad pasiūliau paragauti ką tik iš orkaitės ištrauktų mėsainių bandelių, kurias gamindama naudojau ir pilno grūdo miltus. Povilas net pasičepsėdamas ragavo bandeles ir gyrė, kokia aš puiki šeimininkė. Jis tiesiog nesustodamas ragavo. Vieną, antrą, trečią…  Kol į namus grįžo mano vyras (jis, deja, nėra pats didžiausias mūsų kaimyno gerbėjas), ir vos nesprogo iš pykčio, kai pamatė, kad jaukiai fotelyje susirangęs Povilas baigia išragauti mano keptus mėsainius.

Istorijos moralas, mielosios, labai paprastas: arba kepkite labai daug šių mėsainių, arba tai darykite paslapčia nuo kaimynų, mat jie tokie gardūs, jog akimirksniu išgaruos iš lėkščių.

Išalkusius pamaitinančios,

Lieknos Bitės