Mielosios mūsų,
šiandien ir vėl labai paprastas, bet jokiu būdu ne prastas receptas, kuriam naudojame mūsų labai pamėgtus speltos miltus. Apie didelę jų naudą jau rašėme ČIA.
REIKĖS:
2 a. š. rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
2 stiklinių pieno;
2 stiklinių speltos miltų (naudojome Agnės Juknevičienės ekologinio ūkio, įsigyti galite ČIA);
1 šaukštelio malto cinamono;
žiupsnelio druskos;
2 bananų;
1 gerai išnokusio persiko;
1 v. š. ghee sviesto kepimui
GAMINIMAS:
- Kiaušinius išplakite su pienu, suberkite persijotus speltos miltus, cukrų, cinamoną, druską.
- Šakute sutrinkite bananus, smulkiai supjaustykite persiką ir berkite juos į tešlą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Keptuvėje išlydykite ghee sviestą, su šaukštų dėkite blynus ir apkepkite iš abiejų pusių.
- Blynus valgykite su trintomis jūsų mėgstamomis uogomis, medumi ar graikišku jogurtu.
Sočių akimirkų linkėdamos,
Lieknos Bitės