006

Mielosios mūsų,

šiandien ir vėl labai paprastas, bet jokiu būdu ne prastas receptas, kuriam naudojame mūsų labai pamėgtus speltos miltus. Apie didelę jų naudą jau rašėme ČIA.

REIKĖS:

2 a. š. rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
2 stiklinių pieno;
2 stiklinių speltos miltų (naudojome Agnės Juknevičienės ekologinio ūkio, įsigyti galite ČIA);
1 šaukštelio malto cinamono;
žiupsnelio druskos;
2 bananų;
1 gerai išnokusio persiko;
1 v. š. ghee sviesto kepimui

GAMINIMAS:

  1. Kiaušinius išplakite su pienu, suberkite persijotus speltos miltus, cukrų, cinamoną, druską.
  2. Šakute sutrinkite bananus, smulkiai supjaustykite persiką ir berkite juos į tešlą.  Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Keptuvėje išlydykite ghee sviestą, su šaukštų dėkite blynus ir apkepkite iš abiejų pusių.
  4. Blynus valgykite su trintomis jūsų mėgstamomis uogomis, medumi ar graikišku jogurtu.

010

Sočių akimirkų linkėdamos,

Lieknos Bitės