006Visi, kas sportuoja, mankštinasi ar kažkaip kitaip aktyviai mėgsta leisti savo laisvalaikį, žino, kad makaronai – puikus pasirinkimas. Ir net tik todėl, kad vienas, du, trys ir garuoja ant stalo, tačiau juose daug angliavandenių, atstatančių mūsų energiją bei jėgas.

Nors makaronus mėgstame pačiuose įvairiausiuose pavidaluose, šiandien po treniruotės, norėjau kažko greito ir to, ką valgytų ir vaikai.

REIKĖS:

jūsų mėgstamų makaronų (mes naudojome „Dobele“ vamzdelius);

200 g pievagrybių;

vieno didelio svogūno;

3 skiltelių česnako;

50 ml pieno;

1 a. š. ghee sviesto;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite pagal instrukciją (mes tai darome 7 minutes).
  2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su šaukšteliu ghee sviesto (pirma svogūną, kai jis suminkštės – česnaką) ir kepkite kelias minutes.
  3. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir berkite į keptuvę. Kai jie suminkštės – supilkite pieną, pagardinkite druska ir pipirais, viską minutėle patroškinkite.
  4. Makaronus nupilkite šaltu vandeniu, nuvarvinkite vandenį ir berkite juos į keptuvę, gerai išmaišykite su daržovėmis.
  5. Jei mėgstate sočiau – patiekalą pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu.003Ne tik prie puodų besisukančios, bet kartais ir pasportuojančios,

Lieknos Bitės

1 komentaras

Comments are closed.