OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dar kartelį su jumis labinamės prieš savaitgalį.:)

Nors nei vieno miltinio patiekalo negalima vadinti visiškai liesu, tačiau mūsų picoje bent jau nerasite riebių kumpių, kalno fermentinio sūrio ar kaloringų padažų. Žodžiu, su saiku galima visko, tereikia žinoti, kaip mėgstamus patiekalus patobulinti. O Lieknos Bitės būtent tam ir skirtos, kad padėtų jums keliauti sveikesnio ir laimingesnio gyvenimo link.

Šį kartą ypatingai gaivus ir sodrus variantas. Kadangi tuoj tuoj turėjo pasibelsti svečiai ir labai skubėjau, pasirinkau „Dobele“ miltų mišinį picai, tad 4-ioms picom paruošti prireikė 15-os minučių, o kas labiausiai mane nustebino, vos išbėrus miltus į dubenį ir sumaišius su vandeniu, galėjai iškart užuosti tikros picos kvapą.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 picai paruošti REIKĖS:

¼ miltų mišinio picai „Dobele“;

100 g virtos vištienos;

saujos gražgarsčių;

2 abrikosų;

saujelės alyvuogių;

pomidoro;

agurko;

1 v. š. pomidorų tyrės;

50 g sūrio.

Padažui:

2 v. š. graikiško jogurto;

 ½ rauginto agurkėlio;

 ½ a. š. garstyčių su grūdeliais;

1 skiltelė česnako.

GAMINIMAS:

  1. Miltų mišinį paruoškite pagal instrukciją ir palikite 10 minučių.
  2. Iš paruoštos tešlos suformuokite picos pagrindą, patepkite pomidorų tyre, pabarstykite sūriu ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15-ai min., kol krašteliai paruduos.
  3. Iškepus papločiui picą apdėliokite griežinėliais pjaustytai pomidorais, abrikosais, juostelėmis pjaustytais agurkais, smulkinta vištiena ir alyvuogėmis. Kepkite dar 5 min.
  4. Ištraukus picą, pabarstykite ją gražgarstėmis.
  5. Padažui paruošti agurkėlį sutarkuokite smulkia tarka, tą patį padarykite su česnaku, sumaišykite su likusiais ingredientais. Paruoštą padažą krėskite į picos vidurį ir mėgaukitės nuostabiu jos skoniu.

Skanų maistą jos gamina,

Lieknom Bitėms jas vadina!