OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ir vėl su jumis labinamės!

Taip jau pas mus būna, kad daugiausiai gaminame savaitgalį. Ir šeimyną norisi palepinti, ir svečiai užsuka, tad savaitės pradžioje – naujų receptų nors vežimu vešk. 🙂

Jau turbūt žinote, kad makaronus geriausia derinti su daržovėmis, pomidorų pasta ir kitais nemėsiškais ingredientais. Tad šį kartą paruošėme nematytus kepsnelius, kurie puikiai tiks su itin lengvomis makaronų salotomis.

Patiekalas patiko ir mūsų visada išalkusiems vyrams, ir mažiesiems gurmanams (o taip – juk lėkštėje rado MA-KA-RO-NŲ!). Tad siūlome ir jums ne tik paskaityti receptą, bet ir jį išbandyti savo virtuvėje.

REIKĖS:

75 ml bolivinės balandos kruopų;

1/2 žiedinio kopūsto;

50 ml džiūvėsėlių;

1 v. š. sėlenų;

2 v. š. speltos miltų;

saujos makaronų (mes naudojome „Dobele“);

saujos salotų;

mėgstamų prieskonių;

šlakelio aliejaus

GAMINIMAS:

  1. Bolivinę balandą virkite su 150 ml vandens 15 min.
  2. Žiedinį kopūsto pasmulkinkite žiedynais ir virkite, kol suminkštės, o po to sutrinkite smulkintuvu.
  3. Į indą sudėkite visus ingredientus, išskyrus makaronus ir salotas, pagardinkite mėgstamais prieskoniais (pvz.: malta saldžiąja paprika, pipirais, natūraliais vištienos prieskoniais) ir sumaišykite.
  4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir šaukštu dėkite paruoštą masę formuodami kepsnelius, trumpai apkepkite, kol sutvirtės, ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min.
  5. Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės, sumaišykite su pasmulkintomis salotomis, užpilkite šlakelių aliejaus, druska, pipirais ir išmaišykite. Patiekite kartu su kepsneliais.

Prie viryklės ne plušančios, o smagiai laiką leidžiančios,

Lieknos Bitės