Žiema įgauna pagreitį, tad metas galvoti apie užsilikusį moliūgų derlių. Šiandien prapjoviau vieną tokį storulį, kuris, kol stovėjo, tapo saldut saldutėlis, todėl puikiai tiko kreminiam sodraus skonio makaronų padažui. Patiekalas labai tiko vaikams, bet patiko ir suaugusiems.

REIKĖS:

250 g makaronų (rinkomės vamzdelių formos Dobele makaronus);

10 pievagrybių;

600 g moliūgo;

1 svogūno;

150 ml pieno;

baziliko lapelių

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite.
  2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite ghee svieste, pagardinę druska.
  3. Svogūną ir moliūgą supjaustykite kubeliais, pakepinkite ghee svieste, supilkite pieną, pabarstykite druska ir troškinkite, kol suminkštės. Jei skysčio per mažai, kad apsemtų makaronus, įpilkite šlakelį vandens.
  4. Moliūgams suminkštėjus, padažą sutrinkite smulkintuvu, sumaišykite su makaronais, pievagrybiais ir smulkintais baziliko lapeliais.

Geriems dalykams pražūti neleidžiančios,

Lieknos Bitės