Turbūt nebeliko nė vieno, kuris nebūtų girdėjęs apie tai, kad baltus kviečių miltus reikėtų vartoti saikingai, bet juk daugeliui lietuvių įprasta šeimas vaišinti įvairiausiais blyneliais, kuriuos taip mėgsta vaikai. Jei jūs dar tik pereinate prie sveikesnio šeimos stalo, siūlau jums išbandyti puikius, minkštutėlius blynus, kurių pusę kiekio baltų miltų pakeitė vertingesni – grikių miltai.

REIKĖS:

110 ml grikių miltų (rinkomės ekofrisa),

110 ml įprastų kvietinių miltų,

1 š. kepimo miltelių,

2 kiaušinių,

200 ml graikiško jogurto,

200 ml tarkuotos cukinijos.

GAMINIMAS:

  1. Visus ingredientus sumakaluokite dubenyje.
  2. Įkaitinkite keptuvėje šaukštą ghi sviesti ir kepkite norimo dydžio blynelius.

Blynus vaikams makaluojančios,

Lieknos Bitės