Kai eilinį kartą, aptarinėdamos naujausius straipsnius telefonu, užsiplepėjome su kita Bite supratau, kad jau beveik nebeliko laiko pietums ruošti, o vyras jau netrukus pasibels į duris. Vaizdelis išvydus išmėtytus žaislus, paklotus ir namų apyvokos daiktus gal ir nebus jam naujiena, bet žinia, kad nėra ko valgyti, gali tikrai jį priblokšti. Tad griebiu ant lentynos stovinčią Dobele dribsnių pakuotę ir imu improvizuoti. Eksperimentas pavyko puikiai, o svarbiausia – laiku!
REIKĖS:
1 stiklinės avižinių dribsnių (rinkomės Dobele);
1 š. saulėgrąžų;
1 š. sezamo sėklų;
ciberžolės;
pusės jaunos cukinijos;
1 kiaušinio
GAMINIMAS:
- Iš avižų ir vandens (pylėme iš akies) išvirkite košę, pagardinkite druska ir ciberžole.
- Saulėgrąžas ir sezamo sėklas trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Į atvėsusią košę įmaišykite kiaušinį, sėklas.
- Cukiniją sutarkuokite ir vos apkepkite ghi svieste, sudėkite į košę.
- Iš paruoštos masės šaukštu kabinkite ir formuokite kepsnelius, kepkite įkaitintame ghi svieste arba orkaitėje.
Žaibiškai viertuvėje besisukančios,
Lieknos Bitės