082

Sveikos, greito ir skanaus maisto mėgėjos,

kad mes mėgstame picas – tai jokia paslaptis. 🙂 Neseniai jums pasakojome, kaip smagiai ir sklandžiai apsipirkome internetiniame „Eshopwedrop“ puslapyje, teikiančiame prekių pristatymo paslaugą iš įvairiausių Europos parduotuvių. Joje, be kitų virtuvėje labai naudingų dalykėlių, iš Lenkijos užsisakėme ir „picų akmenį“ (kitaip tariant, molinę picų kepimo formą). Jos gamintojai teigia, kad tokiame moliniame inde kepta pica – lyg tik ką ištraukta iš krosnies. O mes, aišku, labai norime, kad nereikėtų belstis į Italiją, kai norime pasimėgauti tikrai labai plonomis, traškiomis ir tiesiog burnoje tirpstančiomis picomis.

Aišku, jums labai smalsu, kokią picą kepėme? Kaip sakoma, indas gali būti pats geriausias, bet be patikrinto recepto – nė iš vietos.

Jei norite labai „liekno“ recepto, teks nusivilti, nes ši pica ne iš tokių. TAČIAU! Tradicinius kvietinius miltus pakeitėme speltos miltais, ir atsisakėme ingredientų iš mėsos, pasirinkę įvairius sūrius bei daržoves, vaisius. Taigi, tai vienu žingsniu sveikesnė pica.

REIKĖS:

„picos akmens“ (mes užsisakėme per „Eshopwedrop“);

500 ml speltos miltų;

5 v. š. alyvuogių aliejaus;

100 ml pieno;

druskos;

1/2 v. š. cukraus;

5 g sausų mielių;

50 g rūkyto varškės sūrio;

30 g kietojo sūrio;

50 g mocarelos sūrio;

1 figos;

5 pievagrybių;

1 v. š. ghee sviesto;

pomidorų tyrės (mes naudojome naminę);

kelių rukolos lapelių

GAMINIMAS:

  1. Pieną pašildykite, berkite mieles, druską bei pipirus, pilkite alyvuogių aliejų ir pamažu įmaišykite miltus. Gerai išminkykite tešlą ir palikite ją 30 minučių, kad pakiltų.
  2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kelias minutes pakepkite su ghee sviestu.
  3. „Picų akmenį“ ištepkite aliejumi, į ją dėkite plonai išminkytą tešlą.
  4. Ant tešlos viršaus pilkite pomidorų tyrę, dėliokite visus susmulkintus sūrius, pievagrybius ir plonai supjaustytas figas.
  5. Picą dėkite į šaltą orkaitę (taip rašoma „picų akmens“ naudojimo instrukcijoje), ją kaitinkite iki 250 laipsnių ir kepkite maždaug 20 minučių.
  6. Išėmus iš orkaitės, picą pagardinkite rukolos lapeliais.

079

Virtuvės naujienas tiesiog dievinančios,

Lieknos Bitės