Mes mėgstame gaminti liekniau, ir skaniau, o kartais net ir taupiau! Šiai užkandėlei paruošti nereikės brangių ingredientų, kai kuriuos jų rasite net ir mūsų miškuose. Tad siūlome receptą, kur sunaudoti lietuviškų gėrybių atsargas, ir pasiruošti puikių užkandėlių, kurios tiks net ir pietų metui.

REIKĖS:

200 g smulkių pailgų makaronų (mes rinkomės „Dobele“);

turimos rūšies grybų (mes naudojome sūdytus);

kelių šaukštų graikiško jogurto.

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite, tačiau nepervirkite.
  2. Makaronams išvirus, juos šaukštu dėkite į silikonines keksiukų formeles, per vidurį suformuokite duobutę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol lizdeliai pradės skrusti.
  3. Grybus nuvirkite, pagardinkite graikišku jogurtu, druska, žalėsiais.
  4. Grybų įdarą dėkite į lizdelius ir patiekite.

Žiemos atsargas naikinančios,

Lieknos Bitės