Sveikos, laiko ir jėgų taupytojos,
šiandien greitas receptas jums ir gudrybė, kaip išvengti lietinių blynų kepimo. O paslaptis labai paprasta – mes naudojame tortilijas.
REIKĖS:
4 vidutinio dydžio tortilijų;
2 obuolių;
50 g lazdyno riešutų;
50 g džiovintų spanguolių;
1 v. š. sezamo sėklų (mes naudojome „Arimex“);
1 v. š. medaus;
1 v. š. ghee sviesto;
cinamono
GAMINIMAS:
- Obuolius nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Dubenyje sumaišykite visus įdaro ingredientus: riešutus, džiovintas spanguoles, sezamo sėklas, ½ v. š. medaus ir cinamoną.
- Keptuvėje išlydykite ghee sviestą ir dėkite kelioms minutėms kepti įdarą, kol suminkštės obuolys.
- Įdarą dėkite ant tortilijos, ją susukite ir dėkite į keptuvę iš abiejų pusių kelioms minutėms pakepti, kol gražiai apskrus.
- Lietinius pagardinkite skystu medumi.
Gudrios lyg lapės,
Lieknos Bitės