1

Sveikos, laiko ir jėgų taupytojos,

šiandien greitas receptas jums ir gudrybė, kaip išvengti lietinių blynų kepimo. O paslaptis labai paprasta – mes naudojame tortilijas.

REIKĖS:

4 vidutinio dydžio tortilijų;

2 obuolių;

50 g lazdyno riešutų;

50 g džiovintų spanguolių;

1 v. š. sezamo sėklų (mes naudojome „Arimex“);

1 v. š. medaus;

1 v. š. ghee sviesto;

cinamono

GAMINIMAS:

  1. Obuolius nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Dubenyje sumaišykite visus įdaro ingredientus: riešutus, džiovintas spanguoles, sezamo sėklas, ½ v. š. medaus ir cinamoną.
  3. Keptuvėje išlydykite ghee sviestą ir dėkite kelioms minutėms kepti įdarą, kol suminkštės obuolys.
  4. Įdarą dėkite ant tortilijos, ją susukite ir dėkite į keptuvę iš abiejų pusių kelioms minutėms pakepti, kol gražiai apskrus.
  5. Lietinius pagardinkite skystu medumi.

2

Gudrios lyg lapės,

Lieknos Bitės