Šeimoje savo blynų receptus dažniausiai turi visi šeimos nariai. Močiutės kepa mūsų vaikystės puriuosius baltų miltų gražuolius, tėčiai dažnai palepina kokiu ypatingu desertiniu variantu, o mamoms dažniausiai tenka sveikesnių blynų kepėjų dalia. Tokie yra ir šie blyneliai. Pagaminti tik iš trijų ingredientų, be pieno ir be miltų, tačiau labai skanūs, sodraus kokoso skonio ir sklidini natūralaus saldumo. Tokiais šiais metais lepinsimės per užgavėnes.

REIKĖS:

2 sunokusių bananų

50 g kokoso drožlių (mes mėgstame Arimex )

3 kiaušinių

kokoso aliejaus kepimui

GAMINIMAS:

  1. Bananus, kokoso drožles, kiaušinius sudėkite į virtuvinį kombainą ar kokteilių plaktuvę ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Įkaitinkite kokoso aliejų (jei jo neturite, galite keisti ghi sviestu ar tuo, ką mėgstate) ir kepkite, kol blyneliai paruduoja.

Užgavėnėms pasiruošusios,

Lieknos Bitės