OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveiki, mieli skaitytojai!

Ar žinojote, kad pilno grūdo makaronai leidžia mums jaustis sotesniems ilgesnį laiką, o tai reiškia, kad ir porcijos reikia mažesnės, ir užkandžių mažiau prigriebiame, tad sutaupome krūvą kalorijų. O taip pat ir naudingųjų maisto medžiagų juose kur kas daugiau. Tad „Dobele“ pilno grūdo makaronai – mūsų favoritai. Šiandien ruošiame patiekalą, kuris itin tiks tiems, kurie neturi laiko ilgai ruošti pietų, bet turi pamaitinti šeimą karštu ir gardžiu patiekalu.

REIKĖS:

250 g pilno grūdo makaronų (mes rinkomės „Dobele“);

250 g mocarelos sūrio;

3 pomidorų (itin tiktų ir didesnis kiekis slyvinių pomidoriukų);

3 v. š. naminio pomidorų padažo-tyrės;

3 v. š. graikiško jogurto;

šviežio baziliko lapelių

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite, nusunkite ir sudėkite į kepimo skardą.
  2. Pomidorus, bazilikus, mocarelą pasmulkinkite, taip pat dėkite į kepimo indą.
  3. Supilkitedėkite pomidorų padažą, jogurtą ir viską išmaišykite.
  4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.

P.S. pirmus 4 punktus aš paruošiau iš vakaro, tad kitą dieną vos grįžus iš darbo beliko tik pašauti apkepą į orkaitę ir po 20 min. jau garavo vaikų mėgstamas patiekalas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skanūs linkėjimai,

Lieknos Bitės