032

Sveikos, greitųjų patiekalų gerbėjos,

žmonės sako, kad ne laikas tiksi, o laikrodis, tačiau man šiandien beveik ausyse tiksi. Atrodo, kad tiek daug darbų, jog viską suspėti beveik neįmanoma. Galiu vieno ar kito dalyko nepadaryti, bet šeima turi būti soti. Nes kai soti – tada laiminga. Kaip ten sako: jei pas tave lipnios grindys, neplauti indai ir krūva besimėtančių daiktų – tokiuose namuose gyvena laimingi vaikai.

Tęsiant temą apie vaikus, nieko nenustebinsiu pasakydama, kad mano šeimyna – makaronų mėgėjai. Tad dėkoju geram Lieknų Bičių draugui „Dobele“ ir toliau eksperimentuoju su makaronais. Šį kartą jums siūlau karštą makaronų patiekalą su tunu ir rudeniniu daržovių derliumi.

REIKĖS:

pakuotės mėgstamų makaronų (mes naudojome „Dobele“ Penne rigate);

160 g konservuoto tuno savo sultyse;

2 pomidorų;

1 nedidelės cukinijos;

1 didelio svogūno;

1 morkos;

3 skiltelių česnako;

saujos juodųjų alyvuogių;

druskos;

pipirų;

2 v. š. ghee sviesto

GAMINIMAS:

  1. Makaronus virkite tiek laiko, kiek parašyta ant pakuotės (mes virėme 7 minutes, nes mėgstame kietesnius).
  2. Sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, griežinėliais supjaustykite cukiniją.
  3. Šias daržoves (išskyrus česnaką) dėkite kepti į keptuvę su išlydytu ghee sviestu. Kepkite maždaug 10 minučių, tuomet suverkite česnaką ir pakepkite dar 2 minutes.
  4. Jau metas pilti tuną, tegul jis kelias minutes su daržovėmis pakepa.
  5. Pomidorą nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Berkite jį į keptuvę prie kitų daržovių, uždėkite dangti ir patroškinkite kokias 5 minutes.
  6. Sumeskite ir per pusę padalintas juodąsias alyvuoges.
  7. Išvirusius makaronus nuplaukite po šaltu vandeniu ir dėkite į keptuve, išmaišykite su daržovių bei tuno mase, kelias minutes pamaišydami patroškinkite, pagardinkite druska ir pipirais.
  8. Patiekalą galite pagardinti baziliko šakele ar kietuoju sūriu.

027

Skubančios, bet visur suspėjančios,

Lieknos Bitės