OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielosios vasarotojos,

jaučiu ir jums, kaip ir man, būna silpnumo akimirkų, valandų ar net dienų. Na, ne to silpnumo, kad tektų sienas ramstyti, bet to vidinio, kai atrodo spjausi į mėnesių mėnesius puoselėtą sveiką mitybą, nubrauksi visas pastangas, ištrinsi sukauptas žinias ir… prisiėsi. Tiesiai šviesiai sakau – kartais noriu suvalgyti viską, kas pasimaišo po mano akimis. Geriausia, jei namuose tokiomis dienomis šaldytuve gali rasti tik pasikorusią pelę. Bet jei ne? Jei jo turinio užtektų ir išalkusiam paauglių būreliui pamaitinti?

Išduosiu savo gudrybę, ką darau, kai ištinka tokie „ėdimo“ priepuoliai. Savo receptų knygoje turiu tokį slaptąjį skyrelį, kuriame surašyti receptai, primenantys greitųjų restoranų meniu, tačiau visai nepavojingi, nes mūsų su Indre patobulinti. Šį kartą taip kirminą įveikiau prisikimšusi PICOS. Skamba lyg iš kosmoso srities? Pabandykit pačios!

Norint, kad pica būtų sveikuoliška, padui mes renkamės ploną tortiliją, o pagardinimui – maistingus ingredientus. Vuoliaaaa!

REIKĖS (3 picoms):

3 didelių tortilijų;

250 g varškės;

50 g tarkuoto sūrio;

kelių v. š. pomidorų tyrės;

2 pomidorų;

saujelės mėgstamų lapų.

GAMINIMAS:

Tortilijas patepk pomidorų tyre, sudėk varškę, griežinėliais pjaustytus pomidorus, smulkintas salotas ir pabarstyk tarkuotu sūriu. Kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol krašteliai taps traškūs.

Apsivalgymo priepuolius lengva ranka įveikiančios,

Lieknos Bitės