edf

Kartais pakanka tik šiek tiek žinių, kad savo mėgstamus patiekalus be vargo paverstumėte sveikuoliškais ir tuo pačiu gardžiais. Dalinamės Bičių taisyklėmis, kaip ruošti makaronų patiekalus, kad jie būtų draugiški ir figūroms, ir sveikatai.

  1. Daržovės. Jos gali būti kiekvieno sveikesnio patiekalo ašimi. Nors tikrai mėgaujamės ir kokybiškos mėsos patiekalais, tačiau keletą dienų per savaitę stengiamės maitintis vegetariškai. Kad vyrai nepasigestų mėsos, patiekalus gardinkite keptu baklažanu, kuris skoniu dažnai primena mėsą.
  2. Kepimas. Kepdami daržoves jų neperkepkite, vartokite saikingą riebalų kiekį, o kepimui geriausia rinkitės ghi sviestą.
  3. Makaronai. Juos rinkitės pilnagrūdžius, kad ilgai jaustumėtės sotūs ir gautumėte daugiau naudingų medžiagų. Mūsų puslapyje galite rasti daugybę sveikesnių patiekalų su mūsų pamėgtais Dobele“ pilnagrūdžiais makaronais.
  4. Padažai. Venkite jiems naudoti majonezą, grietinėlę ir kitus riebių ingredientus. Aš jam dažnai naudoju kokybišką kokoso pieną, o jei reikia padažą patirštinti, į atvėsusį padažą įmaišau trintą avokadą.
  5. Žalėsiai. Nepamirškite savo patiekalų papuošti ir pagardinti įvairiausiais žalumynais: bazilikais, rozmarinais, o gal paprasčiausiai dosnia sauja salotų lapelių.Gamindama šį makaronų patiekalą:
  1. Išviriau makaronus.
  2. Keptuvėje ant ghi sviesto pakepinau baklažano saujelę, pagardinau druska ir pipirais. Baklažanus užpyliau šlakeliu kokoso pieno, sudėjau pjaustytą pomidorą ir kelias minutes patroškinau. Padažui pravėsus į jį įmaišiau sutrintą avokadą.
  3. Ant saujos salotų dėkite makaronus, ant jų padažą. Pagardinkite šaukštu smulkiai tarkuoto parmezano.

Maitintis sveikai linkinčios,

Lieknos Bitės