Keistas dalykas, dauguma žmonių vos atšąla, į savo virtuves įsileidžia sočius patiekalus, pavyzdžiui – kugelį. O aš jį mėgstu gaminti vasarą, juk mano vaikų ar vyro salotėlėmis tikrai nepamaitinsi, tad mūsų šeimoje sotūs, bet sveikesni patiekalai gaminami ištisą sezoną. Kugelis taip pat ne išimtis, jį šiuo metų laiku mėgstu dėl dviejų priežasčių: pirma, dėl bulvių, kurios dabar šviežut šviežutėlės ir mažutėlių skanutėlių cukinijų, kurių jau galima rasti darže. Taip pat šį apkepą dar patobulinau į jį nepildama pieno ir naudodama šiek tiek avižinių dribsnių (jie reikalingi, kad sugertų cukinijų išskiriamą drėgmę).

REIKĖS

4 bulvių

2 jaunų cukinijų,

svogūno,

2 v.š. aliejaus,

2 v.š. sklidinų greit paruošiamų avižinių dribsnių (mūsų mylimiausi Dobele),

1 kiaušinio.

GAMINIMAS

  1. Sutarkuokite bulves ir svogūną trintuvu, o cukinijas smulkia tarka, lengvai nuspauskite susidariusį skystį.
  2. Įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, dribsnius, įdėkite druskos ir viską išmaišykite.
  3. Gautą masę kepkite 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.
  4. Patiekite su graikišku jogurtu. Šalia labai tiks ir pomidorai – pabandykite!

Tradicinę virtuvę keičiančios,

Lieknos Bitės