006

Šį kartą sveikinamės ne tik su gerbiamomis savo skaitytojomis moteriškėmis, bet ir su jų atrosiomis pusėmis.

Aš tikriausiai nepažįstu vyriškio, kuris nemėgtų kiaušinienės. Aišku, vieniems prie širdies skysta, kitiems – kieta, treti valgo tik virtus kiaušinius, o ketvirti negali pradėti dienos be Benedikto kiaušinių. Žodžiu, kiek skirtingų vyrų – tiek ir nevienodų jų požiūriu į tokį rimtą patiekalą kaip kiaušinienė.

Maniškis – jokia išimtis. Jam šeštadienio rytas be kiaušinienės – visiškai sugadintas. Dažniausiai savaitgalio rytais jis karaliauja mūsų virtuvėje, tačiau kartais ir aš sugalvoju, kaip jį nustebinti. Štai ši kiaušinienė, kaip aš juokauju, su „paturbinimu“, mat atrodo lyg sumuštinis, tačiau turi ir daug sveikuoliškų priedų. Pabandom?

REIKĖS:

2 kiaušinių;

2 pilno grūdo miltų bandelių;

saujos saulėgrąžų (mes naudojome „Arimex“);

2 pomidorų;

2 agurkų;

druskos;

pipirų;

1 a. š. ghee sviesto;

baziliko lapelių;

2 a. š. garstyčių su grūdeliais.

GAMINIMAS:

  1. Bandeles perpjauname per pusę ir dedame į orkaitę, kad sušiltų.
  2. Įkaitiname keptuvę, dedame šaukštelį ghee sviesto ir įmušame kiaušinius. Minutėlei keptuvę uždengiame dangčiu. Kepkite tiek laiko, kokio kietumo kiaušinienė jums patinka. Nepamirškite jos pagardinti druska ir pipirais.
  3. Iškepusią kiaušinienę dėkite ant bandelių, apibarstykite saulėgrąžų sėklomis.
  4. Nepamirškite daržovių: greta papjaustykite pomidorų, agurkų, papuoškite baziliko lapeliais.
  5. Prie kiaušinienės labai tinka garstyčios su grūdeliais (tačiau galite apseiti ir be jų).

005

Vyrus mylinčios ir lepinančios,

Lieknos Bitės