Kiekvienais metais, prasidėjus smidrų sezonuis tiesiog varvinu seilę žiūrėdama į draugų publikuojamus šios traškios daržovės patiekalus. Tačiau pačiai juos perkant vis nesiseka. Parduotuvėje nusipirkti smidrai būdavo tai suminkštėję, tai net apkartę. Tačiau šiemet įsigyti, užauginti Lietuvoje, Marijampolės ūkyje, smidrai tiesiog užbūrė mus, todėl privalome šia žinia pasidalinti ir su jumis! Dar geriau tai, kad vilniečiai, užsisakę smidrus, gaus siuntinuką tiesiai į namus. Beje, kartu su smidrais gavome ir puikių patarimų, kaip juos ilgiau išlaikyti šviežius: pasirodo, smidrus reikia 15 minučių pamerkti šaltame vandenyje, o po to, susukus drėgname popieriniame rankšluostyje, galima laikyti maišelyje patalpintus šaldytuve. Mes užsisakėme visai nekuklų ryšulėlių skaičių, mat vežėme lauktuvių ir giminėms, o jau visi kas ragavo, negalėjo atsistebėti šių smidrų šviežumu ir traškumu.Savaitgalį, kuris pasitaikė toks karštas ir visai nesinorėjo rimtų patiekalų, ant laužo kepėme būtent šias žaliąsias gėrybes. Jei ir jūs užsimanysite tokio grilio patiekalo, jums REIKĖS:

Kelių ryšulėlių smidrų (mes įsigijome ČIA),

citrinos sulčių,

druskos,

alyvuogių aliejaus.

GAMINIMAS:

  1. Nupjaukite sumedėjusius smidrų galus, pašlakstykite aliejumi, druska, citrinų sultimis.
  2. Prieš kepant griliuje, smidrus suverkite ant medinio iešmelio.
  3. Kepkite grotelėse po kelias minutes iš abiejų pusių.
  4. Labai skanu ir kaip pagrindinis patiekalas ir kaip tobulas garnyras.

Skaniausias gėrybes kepančios,

Lieknos Bitės